Frame Lapse
App

Frame Lapse - Time Lapse Camera

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Frame Lapse - Time Lapse Camera

4
Framelapse
Beschikbaar voor:
Android
Prijs:
Gratis (Pro-versie € 3,19)

De laatste tijd zie ik geregeld een timelapse voorbijkomen. Een filmpje met heel veel foto’s die achter elkaar zijn gezet om zo bijvoorbeeld een zonsondergang te laten zien. Met de app Framelapse is zo’n timelapse snel gemaakt.

Deze app heeft geen menu of een startscherm, maar opent meteen je fotocamera. Links in beeld zijn pictogrammen met instellingen zichtbaar, rechts staat een klein overzichtje van welke instellingen jij hebt gekozen. Zo kun je instellen hoe vaak er een foto wordt gemaakt. Het minimum is één foto per 0,1 seconde, het maximum is één foto per minuut. Ook kun je de resolutie van de video handmatig aanpassen naar HD of SD. Vervolgens druk je op de grote ronde knop en je telefoon begint te fotograferen. 

De app beschikt over een aantal extra’s die het maken van je timelapse makkelijker maken. Zo kun je vooraf een eindtijd instellen en je laatst gemaakte video snel terugkijken. De betaalde versie biedt nog meer aantrekkelijke extra’s. Zo kan het maximum aantal foto’s daar ook eentje per uur zijn. Ook kun je de lichtval wat aanpassen en gebruik maken van een speciale sleep-mode waardoor je telefoon minder batterij verbruikt dan normaal. De pro-versie is zeker een verbetering, maar met de gratis versie kun je ook al heel leuke video’s maken. 

Eén minpuntje: de app is in het Engels en daardoor kan het zijn dat je de instellingen niet direct snapt. Toch krijg je dat na wat proberen snel onder de knie. Ik zeg: Framelapse aan… En actie!

Bekijk de timelapse die Lucas maakte met deze app:

Timelaps-Raketje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten