App

Photomath

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Photomath

4
Prijs:
Gratis
Beschikbaar voor:
Android, iOS

Waarom je hoofd breken over ingewikkelde rekensommen als daar een app voor is? Met PhotoMath maak je een foto van de rekensom in je boek en binnen enkele seconden staat de uitkomst op je scherm.

Bij het opstarten van PhotoMath wordt de camera van je telefoon meteen geactiveerd. Je richt je telefoon op een som en voordat je het door hebt, staat zowel de som als het antwoord onderin je scherm. Bij een ingewikkelde opdracht komt de berekening zelfs in beeld. Doordat de app de som overneemt, kun je ook nog even controleren of alle getallen goed zijn overgenomen. Soms sluipt daar namelijk een foutje in. Ben je zo’n fanatiekeling die tot laat in de avond boven z’n boeken zit? Dan heeft de app ook een zaklampfunctie waardoor de foto’s toch goed te nemen zijn.

Er zijn nog wel wat verbeterpunten voor de app te verzinnen. PhotoMath herkent nog geen handgeschreven formules of sommen. Hopelijk komt er binnenkort een update waarmee dat wel kan. Een ander minpuntje: verhaaltjessommen kunnen niet worden berekend. De app is dus vooral handig als je de uitkomst van een eenvoudige som wilt weten. Jammer, al mag je deze app toch niet gebruiken bij een rekentoets. Daar zul je nog steeds zelf je hersens moeten laten kraken.

PhotoMath App Can Help Students Cheat Using Cell Phone Camera

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren