App

Phraseboard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Caspar
en Alexander

Phraseboard

4
Systeem:
iOS
Prijs:
Gratis

Sinds de invoering van iOS 8 kun je op je iDevices een ander toetsenbord gebruiken dan het standaard Apple-toetsenbord. App-ontwikkelaars kunnen nu slimme toetsenborden ontwikkelen die je altijd kunt gebruiken. Phraseboard is een app die daar handig gebruik van maakt.

Het idee is als volgt: je voert in de app een aantal gegevens of woorden in die je vaak gebruikt. Vervolgens switch je naar het bijbehorende toetsenbord. Dat bestaat uit een aantal categorieën met stukjes tekst die je met één tik op je scherm kunt laten verschijnen. Je kunt bijvoorbeeld je naam en adresgegevens instellen, zodat je die altijd bij de hand hebt als je wat online bestelt. Je zou zelfs wachtwoorden kunnen bewaren, er is namelijk een speciale categorie die je met een pincode kunt beveiligen. In Phraseboard kun je bijvoorbeeld ook een standaard afsluiting voor e-mails opslaan, of een standaard sms’je dat je stuurt als je even geen tijd hebt om te antwoorden. 

Phraseboard is een goed uitgedachte app waar je zeker wat aan hebt. De app-ontwikkelaars zijn alleen wel een beetje slordig geweest met de instructies. Om te zorgen dat het toetsenbord beschikbaar is, moet je het eerst aanzetten via Instellingen >Algemeen >Toetsenbord >Toetsenborden. Maar als je de app voor het eerst opent, wordt dat niet uitgelegd. Je moet dan maar net weten waar je die instelling kunt vinden.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten