De bèta-studiekeuze-app Prapp
App

Prapp: kan handig zijn bij studiekeuze

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Prapp

3.5
De studiekeuze-app Prapp
Voor:
Android (iOS volgt binnenkort)
Prijs:
Gratis

Ben je een bèta-leerling en wil je later naar het hbo? Welke studie past dan bij jou? Dat kun je ontdekken met de app Prapp

In deze app maak je eerst snel een profiel aan door je naam in te vullen en een selfie te maken. Daarna begin je aan de eerste test van level 1: ‘Wat vind je leuk?’ Uit verschillende activiteiten kies je steeds de leukste. Bijvoorbeeld: met technisch lego experimenteren, programmeren of koken. Na de eerste test komt er een kattenfilmpje in beeld, als ‘beloning’. Dat had van mij niet gehoeven.

Welke opleidingen
Per level zijn er trouwens twee tests die ongeveer twee minuten duren. In het startscherm kun je zien hoe ver je al bent. Als je uiteindelijk alle tests hebt gedaan, zie je welke opleidingen bij jou passen. Per opleiding krijg je meer details over waarom dat zo is. Ook krijg je informatie over waar je dan kunt studeren en wanneer de open dagen zijn. 

Harstikke handig allemaal, maar deze app is echt alleen voor bèta-leerlingen die naar het hbo willen. De tests zijn trouwens niet over te doen, dat is best jammer. Na een maand kijk je misschien wel weer anders tegen dingen aan. Ook had ik last van nogal wat haperingen in de app. Maar buiten dat is Prapp erg goed, mooi en overzichtelijk. Het kan zeker een hulpmiddel zijn bij je studiekeuze. 

Drieënhalve ster
Deze app verdient wat mij betreft drieënhalve ster. Maar als-ie goed had gewerkt én ik had een exacte hbo-opleiding willen doen, dan toch vijf sterren.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden