App

TransferWise

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Caspar
en Alexander

TransferWise

5
Systeem:
iOS, Android
Prijs:
Gratis

TransferWise is een app die het mogelijk maakt om geld over te maken naar een buitenlandse bankrekening zonder extra ‘verborgen’ kosten. Hoe het werkt? Dat is een lastig economisch verhaal. Maar simpel te gebruiken is de app zeker!

Je vertelt TransferWise hoeveel geld je wilt overmaken naar welke bankrekening. Vervolgens maak je dat bedrag over naar de app en die zorgt voor de rest. Veel lastiger dan een normale bankoverschrijving is het dus niet. Soms zelfs makkelijker, omdat TransferWise ervoor zorgt dat je geen internationale transfer hoeft te maken zoals bij sommige banken wel het geval is. En langer dan normaal duurt het overboeken ook niet. Maar het is wel goedkoper. 

Wat heeft de gemiddelde 7Days-lezer hieraan? Waarschijnlijk niet zoveel. Maar als je van plan bent om in het buitenland te gaan studeren, of na school een tijdje te gaan reizen, of als je naar het buitenland moet verhuizen (bijvoorbeeld vanwege de baan van je ouders), of familie of vrienden hebt in het buitenland die voor je verjaardag geld naar jou willen overmaken. In al
die situaties en mogelijk nog heel wat anderen is TransferWise een extreem handige app. Is het allemaal veilig? Ja, de app wordt gecontroleerd door de FCA, dezelfde instantie die ook banken in de gaten houdt. Daarnaast hebben grote kranten als de Financial Times en The Economist hem al geprezen. Dus geld besparen kan met een gerust hart.

Meer tips lezen die het schoolleven makkelijker maken? Hier vind je alle schooltips op Sevendays.nl.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten