Yaycam Retro
App

Yaycam Retro

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
blogger lucas
Lucas
Versteeg

Yaycam Retro

4
Yaycam Retro
Beschikbaar voor:
Android
Prijs:
Gratis (de uitgebreide versie kost € 3,45)

Filmpjes en foto’s maken is natuurlijk al harstikke leuk maar het kan nog leuker en vooral origineler. De app Yaycam helpt je daarbij.

Er zijn tegenwoordig veel filter-apps. Maar Yaycam springt eruit. De app heeft niet alleen een mooi design, ze is ook nog eens erg gebruiksvriendelijk en is veel veelzijdiger dan bijvoorbeeld Instagram. Bij het opstarten verschijnt naast het camerabeeld een menuutje met de beschikbare filters. Er zijn tien basisfilters. Zo is er een die je beeld ouder laat lijken (jaren dertig- of vijftig-stijl inclusief krassen en strepen) en een die je beeld een soort radioactiviteits-effect geeft. Bij het psychedelische filter is hoofdpijn gegarandeerd. Een van de leukste vind ik Mirror, waarbij je beeld gespiegeld wordt. Als je eenmaal een gewenst effect hebt gekozen, maak je de foto of een filmpje. Al is het even zoeken naar de knop om de voorste lens te activeren. Het is de een na onderste naast de filters. 

Vol enthousiasme ging ik aan de slag maar toen ik het dubbele spiegeleffect wilde gebruiken, kreeg ik de melding dat dát bij de uitbreiding hoort. Voor € 3,45 krijg je twintig effecten extra. En er zijn nog wat aanbiedingen om nieuwe fi lters te kopen. Dat kan handig zijn als de basisfi lters je vervelen. Foto’s en video’s worden trouwens automatisch opgeslagen in je galerij en je kunt ze makkelijk delen. Tijdreizen is op dit moment nog niet mogelijk maar met Yaycam Retro krijg je alvast een beetje een idee hoe dat eruit zou zien.

Bekijk het filmpje dat ik maakte met de Yaycam Retro:
 

Chef jaren 30

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten