lezen zomer vakantie boeken
Boek

7 leestips over 7 bijzondere zomers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

De zomer is een tijd van nieuwe mogelijkheden. Vakanties, wandeltochten en kampen zijn dé momenten voor een ommekeer, een totale make-over of een overrompelende liefde. Niet in jouw zomer? Lees dan deze zeven boeken over zomerse verandering.

wij leugenaars

1. Zomergeheimen: Wij leugenaars
Zolang Cadence zich kan herinneren, brengt ze haar vakanties door op het privéeiland van haar grootouders, maar door migraineaanvallen zijn haar herinneringen aan de afgelopen jaren een beetje mistig. Deze zomer moet alles weer helder worden.

Ze stort zich op een intense vakantie met haar neven en nichten, slaat aan het zoenen met een van hun vrienden en piekert zich suf op de gaten in haar geheugen. Via flashbacks word je deelgenoot van een schokkend geheim dat Cadence’s zwoele zomergevoel in een compleet ander licht plaatst.

Wij leugenaars
Auteur: E. Lockhart
Uitgever: De Fontein 
Prijs: € 14,99
Pagina's: 240 
Leeftijd: 14+ 

de afstand tussen jou en mij
2. Zomerzweet: De afstand tussen jou en mij
MacKenna gaat voor afzien deze zomer. Al maanden verheugt ze zich op het afleggen van de afmattende Appalachian Trail. Als haar beste vriendin afhaakt, gaat ze gewoon alleen. Dapper klautert en wandelt ze verder van noord naar zuid en slaat ze elke avond haar tent op.

Op een dag ontmoet ze bij het kampvuur een mysterieuze jongen op afgetrapte gympen. MacKenna heeft niemand nodig, maar ze blijft hem tegenkomen, en of ze wil of niet - hij wordt onderdeel van haar reis.

De afstand tussen jou en mij
Auteur: Narina Gessner
Uitgever: Blossom Books
Prijs: € 17,50
Pagina's: 318 blz.
Leeftijd: 15+

adempauze
3. Zomerse pijn: Adempauze
De Britse Scilly-eilanden, waar het leven meedeint op het ritme van de golven, is het perfecte decor voor een zorgeloze zomer - zou je denken. Freya vult er haar vakantiedagen met zwemmen, boottochtjes, barbecueën op het strand en lange wandelingen, maar vrolijk is ze allerminst.

Haar broer is een jaar geleden in zee verdronken en Freya worstelt met een knagend verdriet. Tot haar verrassing maakt ze nieuwe vrienden en ontdekt ze dat het leven toch verdergaat.

Adempauze
Auteur: Julia Green
Uitgever: Van Holkema & Warendorf
Prijs: € 14,99
Pagina's: 206
Leeftijd: 13+

Lobster
4. Zomers gestuntel: Lobsters
Sam en Hannah hebben allebei een vakantieproject: ze willen de ware vinden, hun ‘lobster’. Hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze mijlpaal in de weg.

Een luchtig en ironisch verhaal over een imperfecte zomer, waarin je van de ene ongemakkelijke situatie in de andere tuimelt. Extreem awkward, dus.

Lobsters
Auteurs: Lucy Ivison & Tom Ellen
Uitgever: Blossom Books
Prijs: € 15,99
Pagina's: 304
Leeftijd: 15+


de dagen van de Bluegrass liefde
5. Zomervoetbalkamp: De Dagen van de Bluegrassliefde
Tycho heeft eindexamen gedaan en vertrekt naar een zomerkamp in de VS. Op het vliegveld botst hij op Oliver, ook voetballer, ook achttien, en op weg naar hetzelfde kamp. Ze worden vrienden, maar tijdens de lange hete zomer in
Tennessee broeit er meer. Tycho en Oliver worden verliefd, en niet zo’n beetje ook.

De Dagen van de Bluegrassliefde gaat vooraf aan Oliver, dat is genomineerd voor de Dioraphte Literatour Prijs, en is minstens zo verrassend en mooi.

De Dagen van de Bluegrassliefde
Auteur: Edward van de Vendel
Uitgever: Querido
Prijs: € 9,99
Pagina's: 108 blz.
Leeftijd: 15+


Boyd was hier
6. Zomer op de vlucht: Boyd was hier
Een begraafplaats klinkt niet echt als de ultieme vakantiebestemming, maar Benyamin moet het ermee doen. Zijn beroemde vader is van de aardbodem verdwenen en het gezin wordt achternagezeten door de roddelpers. Dus vlucht hij met zijn moeder naar een vakantiehuisje in het bos.

Hij krijgt een zomerbaantje op een begraafplaats, knipt zijn dreads af en laat alter-ego Boyd tevoorschijn komen: een stoere gast met een kaal hoofd. Boyd is hard en kil, niet te raken. Maar als hij Nola ontmoet, valt hij uit zijn rol. Het stoere en toch zo fragiele meisje intrigeert én verandert hem.

Boyd was hier
Auteur: Corien Botman
Uitgever: Querido

Prijs: € 14,99
Pagina's: 224
Leeftijd: 15+
 

de laatste zomer van de krijgers des doods
7. Zomerse helden: De laatste zomer van de Krijgers des Doods
Voor Pancho krijgt de zomer een vreemde wending als hij D.Q. ontmoet. Ze hebben weinig gemeen: Pancho heeft Mexicaans bloed, D.Q. is blank. Pancho vindt het leven waardeloos, D.Q. omarmt het.

Pancho zint op wraak voor de moordenaar van zijn zus, D.Q. worstelt met een heftige chemokuren en een belabberde levensverwachting. Samen beleven ze de zomer van hun leven, waarin D.Q vecht tegen de dood en Pancho zijn eigen waardeloze leven weer leert omarmen. 

De laatste zomer van de Krijgers des Doods
Auteur: Francisco X. Stork
Uitgever: Lemniscaat
Prijs: € 16,50
Pagina's: 301
Leeftijd: 15+

Kun jij nóg meer boekentips gebruiken? Alle recensies van onze boekenredactie vind je hier.

7 leestips over 7 bijzondere zomers

0
DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren