Boek

Boek over moord, bh's en hockeymeisjes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

Kater

2.5
Schrijver:
Margje Woodrow
Uitgever:
Gottmer
Prijs:
€12,95
Pagina's
208
Leeftijd:
14+

Houd je van hockeymeisjes, feestbeesten, niet al te ingewikkelde emoties en een beetje puzzelen op wie de koelbloedig moordenaar blijkt te zijn? Dan heb je aan de young adult-thriller Kater een lekker tussendoortje.

Teddy verhuist naar Tilburg en is blij als ze snel nieuwe vriendinnen vindt bij de hockeyclub. Bovendien krijgt ze een oppasbaantje in haar schoot geworpen bij een afgelegen landhuis. Al snel is ze onafscheidelijk van haar teamgenoten Chloë, Jolijn en Sabine. Drie populaire mooie meiden die gek zijn op feesten, elkaar belazeren en graag over het randje gaan. Vooral Chloë.

Griezelige berichtjes
Na een totaal uit de hand gelopen geheim feest in het grote oppashuis wordt zij dood aangetroffen. Direct daarna worden de drie vriendinnen belaagd door griezelige berichtjes vanaf Chloë’s telefoon. Een rondslingerende bh, een onwillige rechercheur, een wietplantage en de betrokkenheid van een louche dj maken het onderzoek naar de dader er niet makkelijk op.

Kater leest als een potje Cluedo maar is verder nogal oppervlakkig. Waarom belazeren deze vriendinnen elkaar voortdurend, als ze zo belangrijk voor elkaar zijn? Dat Teddy ondanks alles in haar eentje op duistere landweggetjes blijft etsen, is tamelijk roekeloos. Maar vooruit, het zorgt voor spannende momenten.

Meer boekrecensies lezen? Klikkerdeklik.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren