boek, recensie
Boek

De consequenties

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Mette
(Scholieren.com)

De consequenties

4
boek, recensie
Auteur
Niña Weijers
Uitgever
Atlas Contact
Moeilijkheid
***

Scholieren.com-blogger Mette (15) geeft om de week een leeslijsttip. Deze week De Consequenties van Niña Weijers.

Minnie Panis is een grote naam in de kunstwereld. Maar kunstenaar zijn is niet makkelijk, zeker niet als je je eigen ziel binnenstebuiten keert en voor de hele wereld tentoonstelt. Hoe ver kan Minnie gaan voor haar kunst? Hoe krom kan ze de werkelijkheid buigen voor ze eronder bezwijkt?

Heel vreemd
Het naar je hand zetten van de realiteit speelt een grote rol in dit boek. Het gaat over de blik die een kunstenaar werpt op de wereld en ‘m daarmee eigenlijk een beetje verandert. Dit komt ook heel erg naar voren in de schrijfstijl: soms worden dingen op een heel vreemde manier omschreven, alsof overal een laagje overheen ligt dat alles een andere kleur geeft. Het boek heeft daardoor een bijzondere sfeer en dat maakt het bijzonder.

Wereld wordt kunstwerk
Hoewel het misschien een beetje een apart boek is, leest De Consequenties als een trein. In de zinnen zit namelijk een bepaald ritme, dat zorgt dat de woorden soms bijna door je hoofd zingen als je het leest. Daardoor kost het niet veel moeite om door de pagina's heen te komen. Deze roman maakt de wereld tot een kunstwerk, door er simpelweg naar te kijken. Dat is bijzonder en inspirerend en maakt het boek zeker het lezen waard.

Kijk hier voor meer boekenblogs van Mette en voor meer boekverslagen op Scholieren.com.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten