huiswerk, hulp, boek. recensie
Boek

De Huiswerkhulp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

De Huiswerkhulp

4
huiswerk, hulp, boek. recensie
Schrijvers:
Eva Rensman & Hajo Schoppen
Uitgever:
Scriptum
Pagina's:
170
Prijs:
€ 22,50
Leeftijd:
11+

Bye bye meivakantie, tijd voor de eindspurt van het schooljaar. Moet je dringend punten ophalen of wil je voortaan sneller klaar zijn met je huiswerk? De Huiswerkhulp praat je bij over slimmere manieren van leren.

Sommige kinderen hebben geen idee hoe ze moeten leren en hoe ze hun huiswerk efficiënt kunnen aanpakken, ontdekten de makers van dit boek. Daarom schreven ze De Huiswerkhulp. Dat begint met een algemeen deel, waarin wordt uitgelegd welke strategieën er zijn om je huiswerk goed te doen, en hoe je tijd kunt besparen en tegelijk je cijfers op kunt krikken. Daarna zijn er hoofdstukken per schoolvak, waarin specifieke tips worden gegeven. Zoals tien verschillende manieren om woordjes te leren, zoals opschrijven, uitspreken, zinnen maken, ezelbruggetjes bedenken, herhalen.

Australië
De Huiswerkhulp bestaat uit twee delen: een boek voor ouders en een voor leerlingen. Het is duidelijk geschreven, maar je moet er wel even je tanden in zetten, want het is best grondig. Af en toe erin bladeren en dan losse hoofdstukken lezen mag ook, staat voorin. De cartoons zijn erg grappig en ook de ervaringen van jongeren zelf maken het levendiger. Als het gaat om hoe je jezelf kunt motiveren om saai huiswerk toch te doen, vertelt Mila (16): ‘Ik ben harder gaan werken voor school nadat ik mensen uit Australië ontmoette. Zij nodigden mij uit om naar Sydney te komen na mijn eindexamen. (…) Nu heb ik een hoger doel om voor te werken.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren