boeken, recensie, leeslijst
Boek

Hôtel du Nord

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Mette
(Scholieren.com)

Hôtel du Nord

4
boeken, recensie, leeslijst
Schrijver
Remco Campert
Uitgever
Bezige Bij
Moeilijkheid
3 sterren

Scholieren.com-blogger Mette (15) geeft om de week een leeslijsttip. Deze week Hôtel du Nord van Remco Campert. Een kort maar krachtig boek over een man die alles achterlaat en in een hotel in Frankrijk belandt.

Hoofdpersoon Walter Manning is schrijver. Hij besluit om zonder ook maar van iemand afscheid te nemen naar Frankrijk te vertrekken. Hij belandt in Hôtel du Nord en daar begint hij na 762 dagen van onthouding weer te drinken. Door de alcoholroes heen spreekt het verlangen te verdwijnen. Een onbekende te zijn zonder verleden, toekomst of zelfs heden. Maar is verdwijnen eigenlijk wel mogelijk als je blijft bestaan?

Er gebeurt niet heel veel in dit boek, maar daarin zit juist de kracht. Het gaat over het echte leven en over mensen die problemen die ogenschijnlijk niet aanwezig zijn, proberen op te lossen. Er spreekt een soort optimisme uit dat steeds zachtjes in je oor fluistert: Ach, we hebben er allemaal wel eens last van. Camperts schrijfstijl is prachtig: lichtzinnig, maar zeker niet te zoet. Die lichte, vrolijke toon is typerend voor deze schrijver. Dit boek is eigenlijk onderdeel van een groter geheel. Om het echt te begrijpen, moet je ook de rest van Camperts oeuvre lezen. Heb je meteen een fikse leeslijst opgebouwd.

Meer boekenblogs van Mette vind je hier. Voor meer boekverslagen kun je hier terecht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten