boek, recensie
Boek

Hap!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

Hap!

4
boek, recensie
Schrijver
Carl Hiaassen
Uitgever
Lemniscaat
Prijs
€ 16,95
Pagina's
314
Leeftijd
11+

‘Een hilarische, van actie stuiterende overlevingstocht in de woeste natuur van Florida.’ Zo wordt Hap! van de Amerikaanse Carl Hiaasen aangeprezen. Die zin is helemaal raak: het is een comedy-achtig avontuur waarin de krokodillen en gifslangen je om de oren vliegen.

Wahoo’s vader Mickey is een wrangler in hart en nieren. Op zijn erf houdt hij een complete dierentuin: leguanen, brulapen, kikkers, slangen en een alligator van vier meter lang. Mickey verhuurt zijn lievelingen alleen aan natuurprogramma’s die dieren met respect behandelen. Maar dan, in een tijd van crisis, komt Expedition Surival! langs met een onweerstaanbaar aanbod. Voor duizend dollar per dag willen ze Mickey en zijn dieren inhuren. Wahoo ziet problemen met de presentator die een dikke oplichter is en elke aflevering een slang of vleermuis roostert. Maar ze hebben het geld hard nodig, dus zonder veel na te denken of het contract goed te lezen, tekent Mickey het.

Dikke nep
Hap! is een hilarisch boek, waarin Carl Hiaasen het concept reality-tv flink op de hak neemt. Alles aan Expedition Surival! is hartstikke nep, vooral de oliedomme presentator die zich elke avond met een helikopter terug naar zijn vijfsterrenhotel laat vliegen. Hiaasen is een bevlogen verteller, die met veel humor en een flinke stoet bijfiguren de moerasexpeditie volledig laat ontsporen. Hij regisseert erop los: zoomt in en uit, zet roofdieren, revolvers, achtervolgingen en harde klappen in en organiseert aan het einde een mooi happy end.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden