Recensie van Alles wat er was van Hanna Bervoets
Boek

Leven om te overleven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Mette
(Scholieren.com)

Alles wat er was

4
Recensie van Alles wat er was van Hanna Bervoets, boek
Schrijver
Hanna Bervoets
Uitgeverij
Altas Contact
Prijs
€ 17,50
Pagina's
283
Moeilijkheid
1 ster

Scholieren.com-blogger Mette geeft om de week een leeslijsttip. Deze keer bespreekt ze Alles wat er was van Hanna Bervoets.

Merel is tv-redactrice. Of eigenlijk, was. In dit verhaal is ze vooral iemand die probeert te overleven. Het zit namelijk zo: Merel was met zeven anderen in een schoolgebouw voor tv-opnames toen er een knal klonk. Daarna was er mist. En na de mist was er niks. Nu zitten ze daar, zonder uitweg, zonder contact met de buitenwereld. De groep is totaal geïsoleerd.

Zonder toekomst
Wat er gaat gebeuren is onduidelijk. Een toekomst ontbreekt. Het enige doel in het leven van deze mensen is overleven. Blijven leven. Liefde, vertrouwen, vriendschap... het is allemaal niet zo belangrijk meer. Zolang de rijstkorrels maar eerlijk worden verdeeld.

Beetje misselijk
De coverillustratie past precies bij het verhaal. Je wordt er echt in gezogen. Het hele boek is een soort optische illusie. Je wilt het liefste wegkijken, maar blijft gefascineerd.

Echt leuk om te lezen is het allemaal niet: de hele situatie is eigenlijk best wel naar, de mensen zijn niet per se aardig en je wordt er soms een beetje misselijk van.

Meegesleurd en uitgekotst
Toch of misschien juist daarom is het een geweldig boek. Je wordt door het verhaal meegesleurd en uitgekotst. Het verwart en misleidt. Je hebt het trouwens binnen no time uit en daarna kun je er een heerlijk boekverslag over schrijven. Dus lees het, voor het te laat is.

Meer boekenblogs van Mette vind je hier. Voor meer boekverslagen kun je hier terecht.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten