Boek

Mooi boek over een alles veranderende reis

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

De afstand tussen jou en mij

3.5
Auteur:
Marina Gessner
Uitgeverij:
Blossom Books
Prijs:
€ 17,50
Bladzijden:
318
Leeftijd:
15+

Kleine gebaren zoals een achtergelaten snack of onverwachte vriendelijkheid onderweg: Amerikaanse lange afstandswandelaars noemen het ‘trail magic’. McKenna is zeventien en loopt in haar eentje de Appalachian Trail van 3500 kilometer, een levensveranderend avontuur waar ze wel wat geluk bij kan gebruiken.

Eigenlijk zouden ze met z’n tweeën gaan, maar vlak voor vertrek zegt haar vriendin Courtney de reis af waar ze al een jaar lang voorbereidingen voor treffen. Voor een best wel waardeloze jongen. McKenna kan het niet geloven en besluit in haar eentje op weg te gaan, zonder dat aan haar ouders te vertellen.

Kort na vertrek blijkt haar rugzak te zwaar, maakt haar vriendje het uit en sneuvelt haar telefoon. McKenna is nog nooit zo alleen geweest, maar wil de trail doorzetten, koste wat kost.

Muggenbult
Het wordt een lange reis, waarop je helemaal in het wandelritme komt. Tentje opzetten, water zuiveren, energierepen eten, krabben aan je muggenbult - je gaat vanzelf meedoen. De tocht van het noordelijke Maine tot aan het zuidelijke Georgia is adembenemend, leidt door dertien staten en slingert door eindeloze kilometers groen.

Natuurlijk zijn er zware obstakels te nemen en af en toe slaat Marina Gessner flink wat kilometers en tijd over, om McKenna het pad helemaal te laten uitlopen.

Afgetrapte gympen
Zo duurt het een flink aantal bladzijden voor er toenadering komt tussen McKenna en Sam, een oogverblindend knappe jongen die ze al wekenlang in het vizier heeft omdat hij dezelfde kant op loopt. Hun ontmoetingen zijn steeds kort en nogal ingewikkeld.

Er is iets met Sam, maar ze weet niet wat. Hij intrigeert haar en stoot haar tegelijkertijd af. Dat hij met afgetrapte gympen loopt, nauwelijks spullen bij zich heeft en het pad al voor de tweede keer achter elkaar loopt, is vreemd.


Superromantisch
De afstand tussen jou en mij is een superromantisch verhaal over een alles veranderende reis, met als dringende boodschap dat je in het leven je eigen pad moet kiezen. Niet iedereen heeft een gelijke start in het leven, doceert Marina Gessner, maar trouw blijven aan jezelf is het enige wat er echt toe doet. Die conclusie trekt McKenna na een angstig avontuur met een nogal gezwollen slot, waarin heftige emoties en wijze inzichten over elkaar heen buitelen.

Kun je nog wel meer boekentips gebruiken? Hier vind je ze allemaal.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren