Boek

Nóg erger dan naakt naar school

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

Aan alle jongens van wie ik hield

4
Auteur:
Jenny Han
Uitgeverij:
Moon
Prijs:
€19,99
Bladzijden:
320
Leeftijd:
15+

De Amerikaanse auteur Jenny Han schrijft graag over verwarrende gevoelens. Aan alle jongens van wie ik hield gaat over Lara Jean, die haar liefdesbrieven niet verstuurt maar bewaart in een oude hoedendoos onder haar bed. Op een dag blijken alle brieven te zijn gepost en worden haar geheimen openbaar. En dat levert een hoop stress op.

‘De brieven maken nogal wat los. De droom dat ik naakt naar school ging, heb ik al gehad. De samengestelde droom dat ik naakt naar school ging en niet voor een proefwerk had geleerd voor een vak dat ik niet volgde, die heb ik ook gehad, evenals de droom dat ik naakt een proefwerk maakte en dat iemand probeerde me te vermoorden.’ En deze is nog oneindig veel erger, denkt Lara Jean in paniek. Het gevolg is een serie confrontaties met jongens uit haar verleden. Gênant voor een meisje dat nog nooit echt een vriendje heeft gehad maar het pakt verrassend anders uit dan ze dacht.

Dubbele winst
Zo krijgt ze een opmerkelijk aanbod. Een van haar stille liefdes wil een neprelatie met haar beginnen. Als zij doet alsof ze zijn vriendinnetje is, dan lost dat een deel op van de puinhoop die haar brieven hebben aangericht. Dubbele winst, want hij kan zijn ex-vriendin jaloers maken. Ze stellen een contract op over wat wel en wat niet kan en zo begint een periode van handje vasthouden, nepbriefjes schrijven en aan de populaire tafel zitten in de pauze.

Behoorlijk wennen voor een meisje dat nooit in de belangstelling heeft gestaan. Lara Jean komt los van haar stille imago, maakt nieuwe vrienden en wordt spontaner. Verwarrend is het wel: naarmate Lara Jean meer tijd met hem doorbrengt, wordt het steeds lastiger om fictie van feiten te onderscheiden, ontdekt ze.

Zwijmelboek 
Aan alle jongens van wie ik hield is een perfect zwijmelboek waarin je lekker kunt verdrinken in ingewikkelde gevoelens. Lara Jean is jaloersmakend leuk met haar obsessie voor maffe outfits en vintage kleren. Net als Belly uit De zomer waarin alles veranderde kan ze moeilijk kiezen. Wat bindt je aan mensen en hoe kunnen relaties veranderen? Dat is de centrale vraag in een romantisch verhaal vol onvoorspelbare ontwikkelingen.

Ook na het slot heb je geen idee hoe het allemaal zal lopen, maar Hans sympathieke karakters, die blijven je bij.

+ perfect meeleefboek
+ mooie karakters
- als je niet van open eindes houdt, blijf je met veel vragen achter

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren