Boek

Onderhuids

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Mette
(Scholieren.com)

Onderhuids

0
Auteur:
Michel Faber
Uitgeverij:
Podium
Prijs:
€12,50
Niveau:
4

Scholieren.com-blogger Mette (15) geeft om de week een leeslijsttip. Deze week Onderhuids (Under the Skin) van Michel Faber. Een vreemd, surrealistisch, spannend en bijzonder boek.

Isserly rijdt elke dag met haar Toyota door de Schotse hooglanden. Ze is op zoek naar mannelijke lifters die stevig gebouwd zijn. Als ze er eentje gespot heeft, rijdt ze er drie keer langs om te kijken of hij geschikt is. Is dit het geval? Dan drukt ze op een knopje. En wat er daarna gebeurt? Tja, iets met vreemde individuen, een kelder en een boerderij. En daarna wordt het allemaal nog gekker.

Onwerkelijk
Onderhuids is ongeveer het vreemdste boek dat ik ooit heb gelezen. Het lijkt in het begin al surrealistisch: een vrouw die leeft om lifters langs de weg op te pikken? Waarom in hemelsnaam? Wat er daarna precies gebeurt, zal ik niet verklappen, maar dat het onwerkelijk is, kan ik je wel vertellen. 

Fantasierijk
Het boek blijft maar onverwachte wendingen nemen. Soms worden kleine details groot uitgemeten, dan weer worden grote aanwijzingen tussen neus en lippen door verteld. Het plot van dit boek is zó verrassend en zó fantasierijk dat wat jij je er nu bij voorstelt er totaal niet mee overeenkomt. Zonder twijfel een fantastisch verhaal.

Kijk hier voor meer boekenblogs van Mette en voor meer boekverslagen op Scholieren.com.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten