boek, recensie
Boek

Storm. Het paard van een dollar

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

Storm. Het paard van een dollar

3
boek, recensie
Schrijver
Lauren St. John
Uitgever
Gottmer
Prijs
€ 15,95
Pagina's
352
Leeftijd
12+

Een moederloos meisje dat barst van het talent. Een raspaard dat op weg is naar het slachthuis en net op tijd wordt gered. Samen vormen ze een onverwinnelijke combinatie. Storm. Het paard van een dollar is het eerste deel van een trilogie en een hemel voor paardenmeisjes.

Dit boek is één grote roze droom. Je ziet het al aan de zilveren letters en de suikerzoete buitenkant. Lauren St. John, de schrijfster van de magische safariverhalen De witte giraf en De verdwaalde dolfijn werd geboren in Zimbabwe en gaf als kind kleine luipaardjes de fles. Nu schrijft ze dromerige verhalen over meisjes die een bijzondere band met dieren ontwikkelen.

Woest en onhandelbaar
Casey Blue en Storm Warning zijn zo’n koppel. Casey is de kansloze dochter van een Londense inbreker en Storm een woest, onhandelbaar raspaard. Bij toeval kruisen hun wegen zich in Londen en Casey krijgt het in haar kop om samen wedstrijden te gaan rijden. Dat is meer dan onmogelijk: Casey is arm, heeft geen stal, geen trainer, en niet eens geld voor voer.
Storm. Het paard van een dollar leest als een Hollywoodfilm, waarin de held zich moedig door een flinke berg beproevingen heen worstelt om een droom te bereiken. Een ouderwets meisjesboek in de tegenwoordige tijd. Goed voor een paar uur onbekommerd wegzwijmelen.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren