Wimpy Kid, Leven van een Loser, Jeff Kinney
Boek

Wimpy Kid Unplugged

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Annemarie
Terhell

Diary of a Wimpy Kid. Old School

0
Wimpy Kid, Leven van een Loser, Jeff Kinney
Schrijver
Jeff Kinney
Uitgever
Puffin
Prijs
€ 11,99
Pagina's
240
Leeftijd
10+

Greg Heffley is weer goed bezig in Diary of a Wimpy Kid. Old School. In het tiende deel van de populaire Engelse serie moet hij het een weekend zonder telefoons en gadgets stellen. Een hel dus.

Het is Gregs moeder die met het verschrikkelijke idee komt. Mensen kijken alleen nog maar op hun telefoon, klaagt ze. Het wordt tijd dat we eens een weekendje gaan unpluggen om met elkaar in gesprek te raken.

Blaadjes aanharken
Ze verzamelt handtekeningen voor haar idee en krijgt haar zin. Greg geneert zich dood. Eerst die suffe petitie en nu moet hij een heel weekend met vrijwilligers blaadjes aanharken in het park. Hij probeert er tussenuit te knijpen, maar wordt onderschept door een groep overijverige padvindsters.

Vol idiote situaties
Aanvankelijk dacht Kinney dat hij nooit meer dan tien Wimpy Kid-boeken zou gaan schrijven. Maar nu het zover is en de serie succesvol blijft, heeft hij zijn doel bijgesteld. Twintig is ook een mooi aantal, zei hij vorige maand tijdens een bliksembezoek aan Amsterdam. Hij heeft nog steeds plezier in het schrijven en dat merk je.

Wimpy Kid blijft grappig. Ook Old School zit weer zo vol idiote situaties, dat je vanzelf in de lach schiet. Op de Nederlandse vertaling moet je nog even wachten, die verschijnt pas begin juni.

Meer boekrecensies lezen? Klikkerdeklik.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren