Filmrecensie Alita: Battle Angel
Film

Alita: Battle Angel is een spetterend cyborgspektakel

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Alita: Battle Angel

3.5
Filmrecensie Alita: Battle Angel
Regie
Robert Rodriguez
Met
Rosa Salazar, Christoph Waltz, Mahershala Ali
Te zien in
2D/3D/4DX

Ligt je lijf weer eens in zes stukken op de grond na een heftig gevecht? Geen probleem in Alita: Battle Angel, want de cyborgs (deels mens, deels machine) worden in no-time weer in elkaar geknutseld voor hun volgende knokpartij. Gelukkig maar, deze film moet het van actie hebben.

Als Alita door dokter Ido gevonden wordt op een vuilnisbelt in Iron City, is er nog maar weinig van haar over. Om precies te zijn haar hoofd en een stukje borstkas. Maar ze leeft! De altijd iedereen helpende cyberdokter ontfermt zich over Alita en neemt haar mee naar zijn huis om haar menselijke brein aan een nieuw robotlichaam te koppelen. Allemaal heel gewoon in de 26ste eeuw...

Boven en beneden

Alita weet helemaal niks meer als ze na haar ‘operatie’ haar gigantische manga-ogen opent. Samen met haar verbaas je je dus over de wereld waarin ze terecht is gekomen. Iron City is het afvoerputje van Zalem, de luchtstad die er precies boven hangt. De enige zwevende stad die er nog over is na een verwoestende oorlog jaren geleden. Boven woont de elite, beneden de rest. En daar is het leven geen pretje. Waar ze boven genieten van al het moois en lekkers dat beneden wordt gemaakt, moeten ze het op de grond doen met de restjes en het afval dat van boven wordt gedumpt. Doffe ellende die Alita niet eens lijkt te zien, omdat ze al op dag één verliefd wordt op mensenjongen Hugo.

Motorball

Samen sjezen ze op zijn eenwielmotor door de stad en zo ontdekt Alita motorball. Een razendsnelle en keiharde sport waarbij cyborgs op gemotoriseerde rolschaatsen op een parcours rondjes racen terwijl ze met een bal met spikes moeten scoren en niet te vergeten: hun tegenstanders moeten vermorzelen. En een niet onbelangrijk detail: de winnaar van het Motorball-kampioenschap mag naar boven, naar Zalem. Natuurlijk is Alita er een kei in. Want haar geheugen mag dan kaduuk zijn, haar fenomenale vechttechnieken zijn nog helemaal intact. En dat is niet alleen handig tijdens een potje motorball, maar ook in de strijd tegen de slechteriken die van boven opdracht hebben gekregen haar te doden. Gelukkig krijgt ze hulp van Ido die ook verbazingwekkend handig blijkt te zijn met een soort megaformaat hamer waarmee je raketten kunt afvuren. 26ste eeuw, weet je nog.

Filmrecensie Alita: Battle Angel

Animatie

Zoals in veel actiefilms gaat het in Alita: Battle Angel niet om het verhaal. Dat is nogal flut en is er alleen maar om flink uit te pakken met indrukwekkende cyborgs met de waanzinnigste en dodelijkste snufjes. Maar wat boeit dat als de heldin voor zoveel spektakel zorgt als in deze film. Alita wordt gespeeld door Rosa Salazar (uit Maze Runner) die je misschien niet meteen herkent omdat er motion capture is gebruikt waarbij al haar bewegingen zijn omgezet in animatie. En in dit geval manga-animatie aangezien het verhaal gebaseerd is op een Japanse cyberpunkstripserie. Maar op haar enorme ogen na is Alita zo menselijk dat je vergeet dat ze een getekende cyborg is. Behalve dan heel even als ze haar hart aan Hugo geeft en letterlijk haar borstkas opent om dat te doen... Ja, een cyborg daten heeft zo zijn eigenaardigheden!

Alita: Battle Angel | Officiële Trailer 1 NL | 14 februari in de bioscoop

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden