Bad Neighbours 2 recensie
Film

Bad Neighbours 2: hilarische burenruzie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Bad Neighbours 2

4
Bad Neighbours 2 recensie
Regie:
Nicholas Stolle
Met:
Zac Efron, Chloë Grace Moretz, Seth Rogen, Rose Byrne

Precies twee jaar na de succesvolle comedy Bad Neighbours zijn de makers terug met een minstens zo lachwekkend vervolg. Bad Neighbours 2 is plat, nogal voorspelbaar maar vooral erg hilarisch.

Binnen vijf minuten is de toon gezet: een van de hoofdpersonages wordt tijdens de seks ondergekotst, een peuter loopt rond met een als barbie verklede knalroze vibrator en de buurmeisjes gooien tampons vol bloed tegen de ramen. Want ja, die buurmeisjes, daar draait het uiteindelijk om.

Nieuwe buren
In Bad Neighbours (2014) kregen Mac (Seth Rogen) en Kelly (Rose Byrne) het ook al aan de stok met de buren. Toen kwam er een luidruchtig herendispuut naast hen wonen, met Teddy (Zac Efron) als ergste gangmaker. In deel twee krijgen Mac en Kelly weer nieuwe buren. Deze keer betrekt - surprise, surprise - een groep vrouwelijke studenten de woning. En die zijn zo mogelijk nog luidruchtiger dan hun mannelijke voorgangers. 

Bad Neighbours 2 recensie

Het echtpaar Mac en Kelly neemt iets te snel drastische maatregelen tegen de nieuwe buren en dat komt de verhoudingen niet echt ten goede. Ze handelen in paniek want ze hebben namelijk nèt hun huis onder voorbehoud verkocht. Ze zijn dus als de dood dat de kopers afhaken als die ontdekken wie de nieuwe buren zijn.

Sixpack en striptease
Zac Efron (van lang geleden uit High School Musical) is als Teddy ook weer van de partij, inclusief zijn sixpack en deze keer zelfs een striptease. Want hoewel hij in de eerste film de leider van de studenten was, werkt hij nu met het echtpaar samen om de nieuwe generatie uit het huis te werken. Natuurlijk wordt het oorlog en loopt alles vreselijk uit de hand.

Heel verrassend verloopt het verhaal niet, maar veel maakt dat niet uit. Bad Neighbours 2 is een luchtige, blije film tjokvol droge grappen en flauwe situaties. Deze sequel is dus zeker geen slap aftreksel van het eerste deel geworden.

Official trailer Bad Neighbours #2 (NL subs)

Zoetsappig eind
De ontwikkelingen volgen elkaar in hoog tempo op waardoor de film geen moment inkakt. Een klein beetje jammer is hooguit het voorspelbare en zoetsappige eind. De braafheid daarvan doet nogal afbreuk aan de aaneenschakeling van botte en gewelddadige situaties eerder in de film. Maar ach, waarom zou je daarover zeuren bij een film die dankzij rake grappen en prima acteerwerk gewoon anderhalf uur heel erg vermakelijk is?

+ hilarische grappen, droge humor
- zoetsappig en zeer voorspelbaar eind

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten