Film

Bon Bini Holland 2: fout, fouter foutst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Bon Bini Holland 2: fout, fouter foutst

2.5
Regie:
Jon Karthaus
Met:
Jandino Asporaat, Liliana de Vries en Sergio IJssel

De kleurrijke en luidruchtige Antilliaanse tante Judeska, de onderdanige Turkse kleermaker Ahmed en Chinees Ping Ping die elke R als N uitspreekt. Aan stereotypen en flauwigheid geen gebrek in Bon Bini Holland 2. Aan politieke correctheid des te meer. 

Ook in Bon Bini Holland 2 draait het verhaal weer om de Antilliaanse hosselaar Robertico. Hij wil zijn vriendin Noëlla op Curaçao ten huwelijk vragen maar zij besluit een time-out in te lassen en vertrekt naar Nederland. Robertico reist haar achterna om haar voor zich terug te winnen, maar moet hier de competitie aangaan met de aantrekkelijke ideale schoonzoon Christiaan. Robertico besluit daarop zijn oude FC Kip-vrienden om hulp te vragen. 

Geen tussenweg 

Bij Jandino Asporaat geldt: je houdt van hem en zijn humor, of je vindt het vreselijk. Een tussenweg is er niet. Als je tot die eerste categorie hoort, dan lig je bij Bon Bini Holland 2 van begin tot eind in een deuk. Zijn grappen zijn ook dit keer keihard en superflauw en hij vergroot zijn toch al stereotiepe personages enorm uit. De asociale Rotterdamse Gerrie bijvoorbeeld. Zij is flink over de top met haar geblondeerde dode piekhaar, foute roze poezentruien en racistisch gemopper. Of de opvallende verschijning Judeska, de tante van Robertico, gehuld in strakke outfits in knalkleuren. ‘Onbeskoft!’ is haar lijfkreet en iedereen, inclusief de klanten van fastfoodketen FC Kip, noemt ze een ‘idioot’.

Ook in deze film is haar karakter enorm overtrokken en uitvergroot. Haar oogschaduw geeft bijna blauw licht, ze rijdt in een knalroze auto met tijgerprint en draagt een net iets te blote remake van een galajurk van Rihanna. 

Kromme tenen 

Als je geen enorme fan van Jandino bent, zit je deze film vermoedelijke met kromme tenen uit. Je regelmatig afvragend: kan dit eigenlijk nog wel in 2018? In een tijd waarin steeds meer mensen moeite hebben met Zwarte Piet, kun je je afvragen of je bijvoorbeeld een Chinees nog neer moet zetten als een lispelende frauderende gluiperd. Die ook nog Ping Ping heet. En waarom de Turk kleermaker is, slecht Nederlands spreekt en een grote snor heeft. De humor van Asporaat balanceert tussen ‘Lekker fout, dat hij dat durft!’ en ‘Dit gaat toch echt te ver’. En dat schuurt soms behoorlijk.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden