My First Highway
Film

Finaal uit de bocht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

My First Highway

3
My First Highway
Regie:
Kevin Meul
Met:
Aäron Roggeman, Romy Lauwers, Charlie Vanhoof

Domme dingen doen hoort er nou eenmaal bij. Maar als de zestienjarige Benjamin tijdens een familievakantie in Spanje tot over zijn oren verliefd wordt, maakt de Vlaming het wel heel bont. In My First Highway vliegt hij high op hormonen (en wat flessen drank) finaal de bocht uit.

Met de caravan naar een camping in Spanje. Waarschijnlijk kan Benjamin zich wel spannendere vakanties voorstellen, maar hij doet zijn best. ‘De K, Benjamin, de K, een dier met een K!’ schreeuwen zijn ouders en zijn kleine broertje hem dwars door zijn oordopjes toe. Benjamin mompelt kakkerlak, terwijl zijn broertje het op kat houdt. Eenmaal aangekomen op de vakantiebestemming, is hij zelfs niet te beroerd om te helpen met het schoonmaken van de caravan. Wel met een half oog op de slakkenseks-docu op tv om het nog een beetje interessant te houden.

Overmoedig

Want van minuut één, is dat overduidelijk. Benjamin is nogal bezig met seks. Vrij logisch ook als je zestien bent. Als het Vlaamse meisje van de plaatselijke supermarkt interesse voor hem toont, is er dan ook maar weinig voor nodig om Benjamin halsoverkop verliefd te laten worden. Zij is bloedmooi, intrigerend en sleept hem mee in dingen die hij nooit alleen zou durven. Dat maakt hem overmoedig, vrij en hongerig naar meer. Ze haalt hem over tot een rit in zijn vaders auto. Stom idee natuurlijk, zonder rijbewijs en mét drank, weet ook Benjamin. Maar hij is verliefd en dan doet iedereen weleens iets doms. Toch?

Grote puinhoop

Hun nachtelijke roadtrip loopt alleen helemaal verkeerd af. En dan is er geen weg meer terug. Voor Benjamins fout zijn geen makkelijke oplossingen. Eenmaal terug in de caravan lijkt alles nog hetzelfde. Zijn ouders zijn even boos, maar gaan daarna gewoon weer in de vakantie-modus. Maar voor Benjamin is niks meer hetzelfde. Zijn leven is ineens één grote puinhoop.

Ingezoomd

Alleen in de randjes van het verhaal spelen de volwassenen een rol. Ook de wegen en het strand zijn on-Spaans verlaten. Je bent constant ingezoomd op Benjamin en dat is terecht, want de achttienjarige Aäron Roggeman speelt die rol geweldig. Wat meer gesprekken tussen hem en zijn meisje zouden fijn zijn geweest. Dat je haar naam niet te weten komt, is tot daaraan toe. Maar nog geen twee hele zinnen over haar achtergrond is wel wat erg karig. Hoeveel prachtige plaatjes er ook tegenover staan.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, SnapchatFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten