Film

Focus

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Focus

2
Regie:
Glenn Ficarra, John Requa
Met:
Will Smith, Margot Robbie, Rodrigo Santoro

Focus is gemaakt als romantische misdaadcomedy. Helaas werken de hoofdpersonen vooral op je zenuwen, zitten er nauwelijks grappen in en is de film al helemaal niet spannend.

Bedrieger Nicky (Will Smith) verdient zijn geld als hoofd van een zakkenrollers-imperium. Met een heel team maakt hij heel handig en vingervlug mensen spullen afhandig. Zelf is hij de allerbeste. Als een soort Hans Klok tovert hij horloges van polsen en portemonnees uit dichte tassen.

Zakkenrollersvak
In een decor van snelle auto’s, kitscherige hotels en dure restaurants probeert hij de kersverse oplichtster Jess (Margot Robbie) de fijne kneepjes van hetzakkenrollersvak te leren. Maar als hij haar als een risico begint te zien, verbreekt hij de relatie.

Meesterdievegge
Drie jaar later duikt zijn voormalige vlam, nu een volleerde meesterdievegge, op in Buenos Aires, tijdens crimineel gedoe rond een autorace waar zij al zijn plannen in de war schopt. Op zich best aardige gegevens, maar Focus weet maar matig te boeien. De film is eigenlijk nergens grappig, totaal niet spannend en qua special-effects stelt het al helemaal niks voor. Blijft over een slap verhaal met twee personages die ook nog eens op je zenuwen gaan werken vanwege hun oppervlakkige taalgebruik en irritante maniertjes.

Focus | Officiële trailer 3 | Nederlands ondertiteld | 26 februari in de bioscoop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten