Film

Grappige Corgi bijt in Trumps edele delen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Corgi

3.5
Regie:
Ben Stassen en Vincent Kesteloot
Met de stemmen van:
Julie Walters, Sheridan Smith en Ray Winstone

Meestal zitten animatiefilms vol fantasiefiguren. Zo ook Corgi: over vier vorstelijke honden gaat die zich niet altijd even koninklijk gedragen. Maar ook de Britse koningin Elizabeth, haar man prins Philip en zelfs de Amerikaanse president Donald Trump hebben een grote rol. Die mengelmoes van echt en fantasie is best heel grappig.

Koningin Elizabeth krijgt op haar verjaardag een mooi cadeau van haar man Philip: een puppy. Ze noemt hem Rex en hij krijgt een mooi satijnen mandje bij de andere drie corgi’s (een hondenras). Drukke, knuffelige Rex wordt al snel haar lieveling en de andere honden zijn jaloers. Concurrent Charlie jaagt hem zelfs het paleis uit en Rex komt in een asiel terecht. Hier gelooft niemand dat hij een koninklijk hondje is en moet hij zich zien te redden tussen zijn nieuwe grofgebekte vrienden en vijanden. Wanhopig broedt hij op een manier om terug naar het paleis te komen.

Trump op bezoek 

In Corgi kijk je het ene moment naar een deftig pratend hondje dat gedwongen wordt om mee te doen aan een hondengevecht, het volgende moment komt een bijna levensechte Donald Trump in een veel te dikke auto aanrijden om op staatsbezoek te komen. Hij heeft zijn vrouw Melania (in een lekker ordinair strak roze pak) en hun sloerie-achtige hondje Mitzy meegenomen. Die mix tussen echt en fantasie maakt deze film ondanks het voorspelbare plot anders dan anders.

Trump wil tijdens een staatsbezoek óveral een selfie maken, tot de koningin het spuugzat is. En als één van de corgi’s daarna de president per ongeluk keihard in zijn edelen delen bijt, komt er bijna ruzie tussen de twee staatshoofden. Dat soort kleine grapjes maken Corgi erg de moeite waard. Zeker als je zelf van honden houdt.

Funfact:

Grappig om te weten is dat de échte koningin Elizabeth ook altijd een groot hondenliefhebber is geweest. Zij heeft samen met haar man Philip ook altijd corgi’s gehad. Ze had er in totaal zelfs meer dan dertig. Haar laatste corgi, Willow, stierf in april vorig jaar. Na zijn dood wilde ze geen nieuwe meer. Ze is tenslotte al 92 en bang dat ze niet lang genoeg meer zal leven om een nieuwe pup oud te zien worden. Haar twee laatste dorgi’s, een kruising tussen een corgi en een teckel, leven nog wel. Zij heten Vulcan en Candy.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden