I Feel Pretty
Film

I feel... ongemakkelijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

I Feel Pretty

2.5
I Feel Pretty
Regie:
Abby Kohn en Marc Silverstein
Met:
Amy Schumer, Michelle Williams en Tom Hopper

De één heeft een heel laag zelfbeeld en is over alles onzeker. De ander barst van het zelfvertrouwen, bijna tegen het arrogante aan. Twee uitersten, maar Renee heeft het allebei. En inderdaad, dat is net zo ongeloofwaardig als het klinkt.

In I Feel Pretty draait het allemaal om Renee (Amy Schumer), een onzekere vrouw met een maatje meer. Iets waar ze steeds mee wordt geconfronteerd. In de sportschool, in de supermarkt en in een kledingwinkel. ‘Bent u op zoek naar een cadeautje? Want we hebben niets in uw maat’, is wat de verkoopster tegen haar zegt. Au. Waar Renee van droomt? Knap zijn! Als ze tijdens het sporten pijnlijk hard van haar fiets valt, is ineens alles anders. Van het ene op het andere moment is ze niet meer onzeker. Sterker nog: haar zelfbeeld is compleet het tegenovergestelde van wat het was.

Korte rokjes

Klinkt ongeloofwaardig? Dat is het ook. Renee gaat van het ene uiterste naar het andere. Natuurlijk kan dat: het is en blijft een filmverhaal. Maar het geschetste beeld dat het zelfvertrouwen afhangt van welke maat je hebt, is wel een beetje kort door de bocht. Daarbij komt: ze is niet eens écht dik. Ook is er niets wezenlijks aan haar lichaam veranderd. Ook al doet ze alsof ze ineens het afgetrainde lichaam van Doutzen Kroes heeft. Daardoor spat het ongemak ervan af. Een kleine greep uit het brede assortiment aan gênante momenten: de (te) korte rokjes, haar deelname aan een bikini-wedstrijd en de seksscène waarbij ze wil dat de lamp aanblijft zodat haar bedpartner haar goed kan zien. Het zijn er ontelbaar en ze volgen elkaar in hoog tempo op.

Losse eindjes

Humor is natuurlijk gewoon een kwestie van smaak maar met bijna alleen maar (soms zelfs kwetsende) grappen over dikke mensen, slaan de makers van I Feel Pretty de plank mis. Ook blijf je na afloop zitten met de vraag: hoe loopt het nu af met die knappe Grant LeClair? De man waar Renee weg van was en die haar ook leek te zien zitten. Op het moment dat zij haar enorme berg aan zelfvertrouwen weer verliest, verdwijnt ook hij uit het verhaal. Toeval of verwijst dit losse eindje naar een vervolg?

I Feel Pretty | Official Trailer | Now In Theaters

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten