Me Before You recensie
Film

Me Before You: luchtige tranentrekker met heftige thema's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Me before you

4.5
Me Before You recensie
Regie:
Thea Sharrokck
Met:
Emilia Clarke, Sam Clafin

Net zo grappig als de Bridget Jones-films en minstens zo ontroerend als The Fault in our StarsMe before You is een van die zeldzame films waar je een paar dagen later nog steeds over loopt te malen. Met een glimlach op je lippen en een stiekeme traan in je ogen.

Zelden is het zó lastig om zonder spoilers iets over een film te vertellen als bij Me Before You. Juist het eind (waar we dus niets over verklappen!) tilt alles naar een hoger niveau en maakt ’m tot veel meer dan ‘zomaar’ een romantische komedie. 

Doodswens
Deze verfilming van het gelijknamige boek van Jojo Moyes (in het Nederlands: Voor Jou) draait om de relatie tussen Louisa ‘Lou’ Clark en Will Traynor. Zij neemt de zorg voor hem op zich nadat hij door een ongeluk verlamd is geraakt. Will is erg ongelukkig onder zijn handicap en wil alleen maar dood. Hij heeft zelfs al een Zwitserse kliniek gevonden waar ze hem willen helpen met euthanasie.

Lou vindt dat een belachelijk plan en probeert hem weer wat lol in zijn leven te geven. Er ontstaat een bijzondere vriendschap en misschien nog wel wat meer. 

Me Before You recensie

Krullende wenkbrauwen 
Hoofdrolspeelster Emilia Clarke (die je misschien kent als Daenerys Targaryen uit Game of Thrones) knalt als Lou echt van het scherm af. Niet alleen door haar fel gekleurde kleding of haar opvallende wenkbrauwen die als zwarte slangen continue omhoog en omlaag krullen, maar vooral door het sprankelende personage dat ze neerzet. 

Datzelfde geldt voor Sam Claflin die Will speelt (hem ken je misschien als Finnick Odair uit The Hunger Games). Ook hij speelt voortreffelijk, al zou je die verwende, levensmoeë Will zo nu en dan door elkaar willen schudden. 

Me Before You | Officiële trailer 1 | Ondertiteld | 16 juni in de bioscoop

Tranentrekker
Vanaf de eerste momenten weet de film te boeien en het soms grappige, soms verdrietige en soms romantische verhaal laat je gedurende dik anderhalf uur niet meer los. Hoewel het plot qua thema’s (depressie, handicaps en euthanasie) heftig is, is de film geen moment echt heel loodzwaar. En dat is knap want ondanks de luchtige toon blijkt het toch een fiinke tranentrekker. Dat komt dus weer vooral door dat slot waar we niks over gaan zeggen. 

Toch een waarschuwing vooraf: neem tissues mee want drooghouden gaat je niet lukken.

+ geweldige rollen voor Emilia clarke en Sam Clafin
+ het slot
- toch ook: het slot

Benieuwd hoe onze filmredactie andere nieuwe films heeft beoordeeld? Klikkerdeklik.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten