Film

Oneindig veel superhelden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sytse
Wilman

> Avengers: Infinity War

4.5
Foto's Avengers Infinity War
Regie:
Anthony en Joe Russo
Met:
Robert Downey Jr, Chris Hemsworth, Benedict Cumberbatch, Scarlett Johansson

Fans van de Marvel-superhelden kijken er al maanden naar uit: de nieuwe Avengers-film waarin meer helden dan ooit bij elkaar komen. Die is eindelijk uit. Nou ja, het eerste deel dan. Infinity War is een feestje maar alleen leuk als je er al mensen kent. Zo niet, dan heb je nog een hoop films in te halen voor je er echt van kunt genieten.
 

‘Sorry, ik kan nog niet alle namen onthouden’, roept Spider-Man tijdens een gevecht tegen een collega-superheld. Een herkenbaar probleem, ook voor bioscoopbezoekers. Naar Infinity War is al tien jaar naartoe gewerkt. In totaal gaan er achttien (!) films aan vooraf. Dat zijn ontzettend veel verhalen en vooral: oneindig veel superhelden. En die komen zo ongeveer allemaal samen voor Infinity War. Alleen Ant-Man ontbreekt .‘Wacht even, dus er is een Spider-Man én een Ant-Man’, zegt Bruce ‘The Hulk’ Banner dan ook verbaasd. Het zijn zulke grapjes die het extra leuk maken.

Wakanda

Moet je om Infinity War leuk te vinden alle vorige hebben gezien? In principe niet, alle belangrijke informatie wordt nog wel even kort herhaald en uitgelegd. Maar om echt van te kunnen genieten, moet je wel een fan zijn. Als je Black Panther niet hebt gezien, snap je er niks van dat het team ineens naar Afrika gaat. Ken je die film wel, dan zit je te juichen in je stoel bij het bezoek aan Wakanda. Zo gaat het eigenlijk de hele tijd. Er komen zoveel superhelden voorbij dat ze per persoon maar weinig aandacht krijgen. Dat hoeft ook niet, als je ze al kent uit hun eigen verhalen. Dan is het genieten van alle ontmoetingen, ruzietjes en nieuwe bondgenootschappen tussen de helden. In verschillende teams, met soms verrassende combinaties van personages, trekken ze eropuit om de boel te redden.

Filmrecensie Avengers Infinity War

Buitenaardse bad guy

Een goede samenwerking is nodig ook, want hun tegenstander is de grote buitenaardse bad guy Thanos. Hij was al te zien aan het eind van de allereerste Avengers uit 2012. Zijn doel is eigenlijk simpel, hij probeert de zes infinity-stenen te verzamelen om oneindige kracht te krijgen. Hij heeft zelfs al een speciale handschoen laten maken (door een grote ruimtedwerg, maar dat terzijde). Daarin kan hij de stenen bewaren en hun onvoorstelbare krachten inzetten. Die krachten wil hij gebruiken om ‘de balans in het universum te herstellen’. Eerste punt op zijn to-do-list: de helft van de mensheid uitroeien.

Filmrecensie Avengers Infinity War

Bovennatuurlijk

Dat zien onze helden natuurlijk niet zitten en ze doen er dan ook alles aan om de infinity-stenen bij Thanos weg te houden. In praktijk betekent dat vooral vechten, heel veel vechten. Dat ziet er geweldig uit. Veel gevechten spelen zich af in de ruimte. Niet zo gek, want de Guardians of the Galaxy en Thor spelen een grote rol. Net als de toverende Doctor Strange, waardoor er een hoop bovennatuurlijke dingen gebeuren. De actie spat van het scherm af en de effecten zijn af en toe overweldigend. Al die spectaculaire gebeurtenissen en gevechten leiden uiteindelijk tot een onverwacht einde, dat je met maar één gedachte achterlaat: ik kan niet wachten op deel 2! Maar het duurt nog een jaar voordat dat uitkomt. Het verrassende eind en de hint die na de aftiteling komt, zal de fans de komende maanden weer flink bezig houden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden