Film

Papa ou Maman

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Papa ou Maman

3
Regie:
Martin Bourboulon
Met:
Marina Foïs en Laurent Lafitte

Bij een film over een echtscheiding verwacht je misschien een tranentrekkend drama. Maar Papa ou Maman is eerder een komedie, met geslaagde maar ook heel foute grappen.

Modelouders Vincent en Florence - allebei mooi, rijk en hoogopgeleid - besluiten als goede vrienden uit elkaar te gaan. Gewoon omdat ze toe zijn aan een nieuwe draai in hun leven. Net als ze hun drie kinderen dit nieuws verteld hebben, krijgen ze allebei een droombaan aangeboden. Vincent kan als gynaecoloog naar Haïti, mét een aantrekkelijke jonge collega. Florence kan voor haar werk een project in Denemarken leiden.

Oorlog
En dan wordt het dus toch nog oorlog. De inzet: de ánder moet voor de kinderen zorgen.
 Die omdraaiing van de normale gang van zaken is op zich een grappig gegeven en zorgt voor bizarre situaties. Zo verschijnt Florence op het schoolfeestje van dochter Emma om daar dronken te worden en te flirten met haar vriendjes, en neemt haar vader haar mee uit naar een stripclub. Alles om maar te laten zien hoe ongeschikt ze als ouder zijn. De situatie loopt behoorlijk uit de hand en daarvan worden de kinderen, en niet te vergeten de hamster, de dupe.

Soms zijn de grappen alleen zo overdreven dat het hele verhaal, zeker tegen het eind van de film, wat absurd wordt. Welke moeder vergiftigt haar kinderen nou min of meer opzettelijk door afwasmiddel door de spaghetti te doen? En welke vader gaat tijdens het paintballen nou expres heel vaak van dichtbij op zijn kinderen schieten om ze maar zoveel mogelijk blauwe plekken te bezorgen? Papa ou Maman is best origineel maar vliegt qua grappen soms uit de bocht. Niet om te schaterlachen, hooguit goed voor een glimlach.

PAPA OU MAMAN - Trailer NL

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten