Filmrecensie Dolittle
Film

Recensie: De bijzondere beestenboel van Dolittle

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Dolittle

3.5
Filmrecensie Dolittle
Regie
Stephen Gaghan
Met
Robert Downey Jr., Harry Collett, Antonio Banderas
Versie
2D/3D/4DX

Na twee films met Eddie Murphy als Dr. Dolittle speelt nu Robert ‘Iron Man’ Downey Jr. de rol van de excentrieke dokter die met dieren kan praten. Deze versie volgt meer het originele verhaal uit de oude Dolittle-boeken en draait om het vinden van een zeer zeldzame vrucht van een mythische boom op een nog niet ontdekt eiland. Makkie…

Op avontuur gaan, is alleen het allerlaatste waar Dr. Dolittle op zit te wachten. Sinds het overlijden van zijn vrouw heeft hij zich opgesloten op zijn landgoed met zijn bijzondere beestenboel en wil hij van mensen niks weten. Tot er ineens twee exemplaren van het menselijke soort opduiken: Tommy die per ongeluk een eekhoorn heeft neergeschoten en Lady Rose die laat weten dat de Britse koningin Victoria ernstig ziek is. Dolittle moet haar redden, anders raakt hij zijn landgoed kwijt.

IJsbeer met muts

Er zit voor de beestenbabbelaar niets anders op dan op zijn struisvogel te springen en naar het paleis te racen. Mét zijn assistent (een hond met bril), Tommy die ook zo graag met dieren wil leren praten, de weer opgelapte eekhoorn met wraakgevoelens (wat nou per ongeluk neerschieten!) en alle andere dierenvrienden van Dolittle die allemaal in één koets worden gepropt. Een niet zo snuggere eend bijvoorbeeld die steeds met een prei komt aandragen als Dr. Dolittle tijdens een operatie om een tang vraagt, een reus van een gorilla die een potje schaken (met muizen die de stukken verplaatsen) al stressvol vindt en dan het liefst dekking zoekt onder een dekentje, en een ijsbeer die het constant koud heeft en daar blijkbaar minder last van heeft met een warme muts op.

Draak met verstopping

Maar even terug naar de zieke koningin. Om haar te genezen heeft Dolittle die superzeldzame vrucht nodig en dus wordt de hele beestenbende ingescheept en kan het grote avontuur beginnen. Inclusief een vuurspugende draak met verstoppingsproblemen waarbij die prei trouwens een superhandig instrument blijkt. Als je wel de humor kunt inzien van babbelende beesten en een goede poepgrap op zijn tijd hilarisch vindt, is Dolittle een fijne film. Al kan het even wennen zijn als je eenmaal weer thuis geen touw kunt vastknopen aan het gesnuf, gepiep of gemauw van je eigen huisdieren.

Dolittle – Officiële Trailer (Universal Pictures) HD

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden