pieter
Film

Recensie: Peter Rabbit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Pieter Konijn

4
Regie:
Will Gluck
Met stemmen van:
James Corden, Sia en Margot Robbie
Taal:
Nederlands gesproken en ondertiteld

Meer dan honderd jaar geleden verscheen het eerste boek over Peter Rabbit. Een eigenwijs konijn dat het geregeld aan de stok heeft met buurman McGregor. Dat hij nog hartstikke bij de tijd is laat deze nieuw animatiefilm zien. Die zit vol grappen die alles behalve kinderachtig zijn.

Net als in de boeken houdt Peter van groenten stelen uit de moestuin van buurman Mr McGregor. Hierbij krijgt hij altijd hulp van zijn neef Benjamin en zusjes Flopsy, Mopsy en Cottontail. Maar dat stelen gaat niet altijd goed. De boze buurman bedenkt namelijk allerlei trucs om de konijnen uit zijn tuin te houden. De dieren kunnen hun geluk dan ook niet op als Mr McGregor overlijdt: eindelijk kunnen ze zoveel eten als ze willen. Maar te vroeg gejuicht: een neef van de buurman erft het huis en hij heeft nog grotere hekel aan dieren dan zijn oude oom. Gelukkig deinst Peter Rabbit nergens voor terug. Zelfs niet voor de nieuwe stroomdraden rond de moestuin.

Huisfeestje

Peter Rabbit zit vol grappen die misschien soms flauw maar zeker niet kinderachtig zijn. Zo steken de konijnen een wortel in de bilnaad van de buurman en leggen ze konijnenvallen in zijn bed. Ook het feest dat Peter geeft, heeft veel weg van een studentenfeest. Zo wordt er een dronken vos kaal geschoren en gedart met egeltjes. Deze dubbele laag maakt dat je wel moet lachen. Meer dieren hebben grappige menselijke trekjes. Zoals de haan die zich elke ochtend verbaast over de zon, een bekakt varken dat zich nooit aan zijn dieet houdt en een groep vogels die een rapgroep vormt. Ook de konijnen kibbelen zoals echte zussen doen en maken ruzie over wie nou eigenlijk de oudste van de drieling is.

Dankzij de mooie animatie lijken Peter en zijn vrienden totaal niet op het getekende dieren dat je vast kent uit de oude prentenboeken van Beatrix Potter. Dat vinden veel fans jammer, maar dat maakt de film wel heel mooi om naar te kijken.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten