Recensie superheldenfilm Shazam!
Film

Recensie Shazam: Superheld met bliksemcarrière

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline
Ancona

Shazam!

4
Recensie superheldenfilm Shazam!
Regie
David F. Sandberg
Met
Zachary Levi, Asher Angel, Jack Dylan Grazer, Mark Strong

Shazam! Met dat ene woord verandert de veertienjarige Billy in een volwassen superheld. Maar met enorme spierbundels gepropt in een strak spandax-pak ben je er nog niet. Want hoe krijg je je superkrachten onder controle? En ook niet onbelangrijk: hoe krijg je dat pak uit als je nodig moet...

Nadat Billy is weggelopen, komt hij terecht in zijn zoveelste pleeggezin. Bij een droomfamilie dit keer, met vier andere pleegkinderen die hem allemaal even hartelijk ontvangen. Niet dat Billy nou zit te wachten op zo’n berg liefde. Hij wil alleen maar zijn echte moeder zoeken. Maar als een stokoude tovenaar Billy verandert in de volwassen superheld Shazam, blijkt het toch wel handig om Freddy als stiefbroer te hebben omdat hij alles weet wat er te weten is over superhelden. Want als Shazam mag Billy dan wel boomstammen als armen hebben en om zijn imposante schouderpartij een nogal grote superhelderige witte cape, qua superkrachten heeft de nieuwbakken held nog heel wat te leren.

Recensie superheldenfilm Shazam!

Plasprobleem

Freddy pakt het grondig aan en test Shazam op elke mogelijke kracht. Vliegen? Check! Supersterk? Check! Supersnel? Check! Om te testen of alleen zijn pak of zijn hele lijf kogelvrij is, vragen ze doodleuk een stel gewapende overvallers om hun wapens leeg te schieten op Shazam. Gelukkig: dubbel check! En wat zijn pak eigenlijk al verklapt: hij kan bliksemstralen uit zijn handen laten schieten. Daarmee kan-ie zo’n beetje alles vernietigen, maar ook telefoons opladen. Handig. Zelfs het plasprobleem wordt opgelost: door nog een keer Shazam te roepen wordt-ie gewoon weer Billy-met-normale-broek-met-gulp. Heel veel testtijd hebben ze alleen niet, want natuurlijk zit er ook in deze superheldenfilm een slechterik die verslagen moet worden: Dr. Thaddeus Sivana. Plus de zeven alles en iedereen vermorzelende monsters die de superschurk overal vergezellen.

Sportschoollijf

Als je vindt dat de meeste DC-superhelden zichzelf een tikkie te serieus nemen met duister en ingewikkeld gedoe, dan word je door Shazam! aangenaam verrast. Want het is natuurlijk superleuk om superheld te zijn! Helemaal als je veertien bent en je ineens een goddelijk sportschoollijf hebt (ja ja, we weten dat het pak bijdraagt aan de indrukwekkende verschijning van hoofdrolspeler Zachary Levi). Dan is het gewoon leuk om auto’s van pestkoppen de lucht in te smijten, (soort van) legaal bier te kopen en wat extra cash uit de geldautomaat te bliksemstralen. En het is natuurlijk mooi meegenomen dat ineens Superman deel uitmaakt van je vriendenkring. Shazam! bezorgt je ruim twee uur ongecompliceerde lol plus een heerlijk dosis warmte van Billy’s nieuwe familie. En dat de monsters van Savina er een beetje nep uitzien doet er dan niet zoveel toe. Wel belangrijk: de hele aftiteling uitzitten zodat je niet de twee bonusfilmpjes mist!

SHAZAM! | Officiële trailer NL Comic Con | 4 april in de bioscoop

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens deze recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten