Film

San Andreas

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

San Andreas

3
Regie
Brad Peyton
Met
Dwayne Johnson, Carla Gugino en Alexandra Daddario

Met de vreselijke beelden van de recente aardbeving in Nepal nog vers op je netvlies, kijk je toch een beetje anders naar een actiethriller over een aardbeving. Filmproducent Warner heeft het daarom een beetje rustiger aan gedaan met de promotiecampagne van San Andreas. De releasedatum bleef staan, maar de promotiefilmpjes zijn aangepast door minder schokkende (ahum) beelden te kiezen.

In deze 3D-rampenfilm staat de beruchte Sint Andreasbreuk in Californië centraal. Helikopterpiloot Ray (Dwayne Johnson) moet na een reeks vernietigende aardbevingen eerst zijn vrouw zien te redden en daarna hun enige dochter Blake (Alexandra Daddario). Met de special effects in deze film is niets mis. Wiebelende wolkenkrabbers, bruggen die als luciferhoutjes knakken en tsunamigolven die honderden gillende mensen overspoelen. In 3D, dus extra levensecht.

Minpunt is het plot. Een goede actiefilm hoeft natuurlijk geen enorm doorwrocht verhaal te hebben, maar in San Andreas is alles wel erg over de top.  Hoe groot is tenslotte de kans dat een vader in een totaal vernietigde stad met miljoenen doden, met een toevallig gevonden waterscooter, zijn dochter achter een wolkenkrabberraam op de vijftiende verdieping ontdekt en haar nét op tijd voor een tsunamigof wegsleurt? De zwaarste beving in de film heeft een kracht van 9.6 op de schaal van Richter. Dat cijfer krijgt de film zeker niet. 

San Andreas | Spot 'Prepared' 30s DO | 28 mei 2015 in de bioscoop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten