Film

Shaun The Sheep

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

Shaun The Sheep

4
Regie:
Mark Burton , Richard Starzak

Het wollige animatieschaapje Shaun ken je vast uit de gelijknamige kinderserie. Vanaf deze week is hij ook de ster in zijn eigen speelfilm. En daar is niet kleuterachtigs aan.

Shaun the Sheep the Movie is gemaakt door de vermaarde Britse Aardman-studio (die ook Wallace & Gromit en Chicken Run maakte). Het is een zogenaamde stop-motion animatiefilm. Niet gemaakt met de computer dus, maar beeldje voor beeldje geschoten met echte kleipoppetjes en knap geknutselde beesten. De makers hebben daar meer dan twee jaar over gedaan. Het resultaat mag er zijn. Shaun the Sheep the Movie is supergrappig, mooi om naar te kijken en ontroerend.

Schapenscheer-kapsel
In deze film vinden de schapen het tijd voor een dagje vakantie. Ze hebben genoeg van de sleur en willen de Boer een dagje slapend houden zodat ze zelf ook een keer stiekem popcorn kunnen eten en cowboyfilms kunnen kijken. Het plan loopt compleet uit de hand als de Boer in stad terecht komt en zijn geheugen verliest. Hij belandt in een kapsalon, waar zijn schapenscheer-kapsel een enorme hype wordt. Intussen proberen de schapen, klunzig vermomd als mensen en achtervolgd door een schurkerige hondenvanger, hem terug te vinden.

Hoewel het verhaal vrij simpel is, maakt de actie en humor alles goed. Heel knap is de gelaagde manier waarop deze film voor echt alle leeftijden leuk is. Hij zit bomvol dubbelzinnigheden en knipogen naar het echte leven. Bijvoorbeeld als Shaun een eend omkoopt met boterhammen en die vakkundig als bankbiljetten geteld worden. Of als de als mensen verklede schapen een zebrapad oversteken, net als op de beroemde lp-hoes Abbey Road van The Beatles.

Stilte
Bijzonder aan deze film is verder dat er niet in gepraat wordt. Je hoort hooguit zo nu en dan de schapen blaten of een haan kraaien. Verder is er alleen muziek of gewoon stilte. Dat klinkt saai maar na vijf minuten valt het totaal niet meer op. Het houdt je aandacht juist lekker bij de briljant getimede slapstickmomenten en rake grappen. 

Wil je weten hoe deze animatiefilm is gemaakt? 7Days bezocht de studio. Klik hier voor de making-of!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten