Winnie de Poeh
Film

Winnie de Poeh komt (weer) tot leven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Ronja Kool
Ronja
Kool

Christopher Robin

4
Winnie de Poeh
Regie:
Marc Foster
Met:
Hayley Atwell, Ewan McGregor, Jim Cummings, Brad Garett

Alles deden ze samen: Winnie de Poeh en zijn beste vriend Christopher Robin. Totdat Christopher in Christopher Robin naar een kostschool in de mensenwereld wordt gestuurd… ver weg van zijn favoriete beer. 

Het is afgelopen met Christoper Robins bezoekjes aan zijn vrienden in de andere wereld. Hij keert terug naar zijn eigen wereld in de Briste hoofdstad Londen, wordt volwassen en verandert in een serieuze zakenman zonder fantasie. Zelfs voor een weekeindje weg met zijn vrouw en dochter Madeline heeft hij geen tijd want tja, werk wacht niet!

Avontuur

Intussen missen zijn dierenvrienden hem verschrikkelijk. Poeh gaat op zoek naar zijn oude vriend en belandt via een geheimzinnige deur in de mensenwereld. Christopher Robin lijkt eerst niet blij met het gezelschap van Poeh maar niemand kan de pruillip van een oude beer weerstaan… Langzaam beseft Christopher Robin hoe erg hij zijn oude vrienden eigenlijk miste. En dan begint het avontuur pas echt! Samen met zijn vrienden lost hij een groot probleem op in Londen. Dat zorgt voor grappige momenten, want pratende en rennende knuffeldieren, dat zien ze daar niet elke dag!

Knuffelig

Iedereen kent Winnie de Poeh als tekenfilmfiguur, maar in Janneman Robinson & Poeh komt de honingbeer pas echt tot leven. Het liefst kruip je dwars door het doek om bibberige Knorretje, springerige Tijgetje en klagerige Iejoor te knuffelen. De film laat op een vrolijke manier zien hoe belangrijk vriendschap is. Zit je tussen het lezen door te denken: maar die oude vriend van Winnie de Poeh heette toch anders? Dat klopt! In Nederland kennen we hem als Janneman Robinson, maar de originele Britse versie van de film kijkt fijner weg door de leuke (soms flink bekakte) accenten. 

Kinderachtig

Christopher Robin mag dan een kinderfilm zijn, het is zeker niet kinderachtig! En het tempo blijft er lekker in: door het verschil tussen het Honderd Bunderbos (woonplaats Poeh) en de grote stad Londen wordt je steeds tussen verschillende werelden heen en weer geslingerd en verveel je je geen moment. En Winnie de Poeh? Die herovert een speciaal plaatsje in je hart. 

Bekijk Christopher Robin vanaf morgen (9 augustus) in de bioscoop!

Christopher Robin Official Trailer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren