Blue Disney
Film

Zeeën aan informatie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Blue

3
Blue Disney
Regie:
Keith Scholey
Met de stem van:
Jim van der Zee

Staat zwemmen met dolfijnen of duiken in zee op jouw bucketlist? Dikke kans dat je daar nog even voor moet sparen. Een meer betaalbare optie: een kaartje voor de film Blue. Bij het zien van de spectaculaire beelden is het net alsof je zelf door de onderwaterwereld zwemt.

Een heel heldere, azuurblauwe zee en een groep dolfjnen die door de golven lijkt te dansen. Deze indrukwekkende beelden zorgen ervoor dat je vanaf minuut één de goede vibe te pakken hebt. De dieren nemen je niet veel later mee onder water. Blue is anders dan anders. Geen film met een vooraf bedacht verhaal vol actie of romantiek, maar een rustige natuurdocumentaire. Alles wat je ziet is echt. De oneindige zee, de kleurrijke koraalriffen en dolfijn Blue. Een driejarige tuimelaar die leert om zelf naar eten te zoeken.

Spannend gevecht

Hoewel Blue als een rode draad steeds weer voorbij komt zwemmen, zijn er ook andere zeedieren te zien. Walvissen, haaien, orka’s, kreeften en schildpadden. Maar ook minder bekende zeedieren, want ken je de excentrieke bidsprinkhaankreeft of de enorme bultkoppapegaaivis al? Interessant en mooi maar niet echt spannend. Dat wordt het wel enigszins als een groep orka’s en walvissen met elkaar in gevecht raken. Het is indrukwekkend om te zien hoe de walvissen elkaar waarschuwen door met hun vin op het water te slaan.

Overspoeld met weetjes

Waarom slaapt een dolfijn met één oog open? En hoe communiceren dieren met elkaar? Na het zien van Blue weet je het allemaal. De feitjes volgen elkaar in hoog tempo op. Een knappe kop die alles kan onthouden en navertellen, maar dankzij de rustige stem van verteller Jim van der Zee (winnaar van The Voice 2018) is het geen straf om alles aan te horen. Leerzaam én spectaculair is het moment waarop Blue voor het eerst zelf vis vangt door het maken van een moddercirkel. Het zand dat als een soort rookwolk van de zeebodem komt en heleboel visjes die daar bovenuit ‘springen’. Magisch.

Leuk extraatje: tijdens de aftiteling zie je hoe de film is gemaakt. Over spectaculair gesproken…

Disneynature's Blue - Trailer - Disney NL

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens andere recensies.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren