Film

Zeventiger op stage

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie
Strijker

The Intern

4
Regie
Nancy Meyers
Met
Robert De Niro, Anne Hathaway

De zeventigjarige Ben Whittaker (Robert De Niro) zit een beetje in een dip. Zijn vrouw is overleden, hij is met pensioen, hij heeft geld, vrienden en hobby’s genoeg maar toch verveelt hij zich. Hij zou zich zo graag weer nuttig voelen. En dus meldt hij zich spontaan voor een project waarbij ouderen stage kunnen lopen bij jonge hippe bedrijven.

Ben komt terecht bij een booming online-fashionbedrijf waar verder alleen twintigers werken. The Intern bevestigt in eerste instantie alle vooroordelen over hoe de generatie van de huidige opa’s en oma’s in het digitale leven staat. Zo heeft Ben geen idee wat een usb-stick is en hoe hij op zijn eerste werkdag zijn splinternieuwe Macbook moet openmaken. Ondanks de hiaten in zijn kennis wordt hij toch de persoonlijk assistent van Jules Ostin (Anne Hathaway),  bazin en oprichtster van het bedrijf.

Geen romcom
Niet alleen in het verhaal ontstaat er al snel chemie tussen die twee. Het is vooral door het steengoede spel van de twee topacteurs dat The Intern het niveau van de gemiddelde romcom overstijgt. Naar de letter is het trouwens ook helemaal geen romcom omdat er tussen Ben en Jules helemaal geen verliefdheid ontstaat - ze schelen een jaar of veertig - maar vooral een bijzondere vriendschap.

Wel héél braaf
Jules is een beetje overwerkt en worstelt met de combinatie van moeder en echtgenote zijn en een groeiend bedrijf runnen. Ben heeft altijd een luisterend oor en een wijze raad paraat. En dat is tegelijk ook een beetje storend aan het karakter van Ben. Hij is wel héél braaf. Alles aan hem deugt en is verstandig.

Een klein rauw randje of een stiekem onaardig schaduwkantje was wel zo leuk geweest. Wel is het bijzonder om te zien hoe in de loop van de film de rollen omgedraaid worden. Is het eerst vooral Ben die met al zijn levenservaring Jules helpt de juiste beslissingen te nemen, later blijkt dat ook hij door haar in veel opzichten verandert en nóg wijzer wordt.

The Intern - Trailer 2015 NL Sub

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden