Foto: Reuters
Game

Recensie: Mario Kart Tour

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

Recensie: Mario Kart Tour

4
Beeld: Unsplash
Ontwikkelaar:
Nintendo
Voor:
iOS en Android

It's me, Mario! Vanaf nu is het populaire racespel Mario Kart te spelen op je smartphone. Het is voor het eerst dat Nintendo de game uitbrengt voor mobiele telefoons.

Nintendo heeft de nieuwe game Mario Kart Tour uitgebracht. In het gratis spel race je met verschillende Mario-personages over circuits. De besturing van de kart is even wennen maar voelt prettig aan. Door te tikken en te vegen kun je sturen, driften en voorwerpen schieten op je tegenstanders. Als je dat eenmaal onder de knie hebt kun je sterren en munten verdienen. Daarmee kun je weer nieuwe circuits, personages en karts ontgrendelen. Het spel heeft verder alle vertrouwde Mario Kart kenmerken. Van de schildjes die om je oren vliegen tot de kleurrijke circuits.

In België verboden

Opvallend is dat de app in België niet te downloaden is. Ondanks dat de game gratis is kun je wel geld uitgeven aan zogenaamde lootboxes. De verrassingspakketten zijn te koop met echt geld en door deze functie is de app in België verboden. Omdat je niet zeker weet wat je krijgt is het volgens de Belgische Kansspelautoriteiten een vorm van gokken. 

Mario Kart Tour is te downloaden voor iOS en Android. Om te kunnen spelen heb je een Nintendo-account nodig. Ben je onder de 16? Maak dan samen met een volwassene een account aan.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten

Geen inhoud gevonden