Royalistiq: ‘Ruzies gingen altijd over gamen’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

De Fortnite-video’s van youtuber Royalistiq zijn superpopulair. Maar Roy Beszelsen (20) wilde zijn kijkers ook eens in het echt zien. Zondag geeft hij twee uitverkochte shows in Aalsmeer.

Vijf jaar geleden had Roy vaak ruzie met zijn ouders als het om gamen ging. Nu is het zijn werk. Zijn kanaal Royalistiq heeft meer dan 534.000 abonnees. ‘Ik probeer van elke video een show te maken’, vertelt hij. In de meeste van zijn video’s zie je hoe hij Fortnite speelt. In deze game landen honderd spelers op een eiland met maar één doel: overleven. Wie dat het langst volhoudt, wint.

Roy: ‘Ik speel net zo lang tot ik een leuk potje heb om te delen. Als ik denk: hier kunnen kijkers beter van worden, geef ik ze tips. Bijvoorbeeld dat je om je heen moet bouwen als je beschoten wordt.’

Spannend

Roy neemt video’s niet altijd van tevoren op, hij deelt ook livestreams. Dan zie je hoe hij op dat moment aan het gamen is. ‘Soms kijken er wel 20.000 mensen tegelijk naar’, vertelt hij. ‘Dat is zo vet. Ik dacht: waarom zou ik het niet in het écht live doen? Natuurlijk is het spannend. Achthonderd mensen in een zaal is wel even wat anders dan een livestream. Maar ik droom al van een tweede editie.’

FORTNITE LES GEVEN AAN KALVIJN!!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: YouTuber Kalvijn: ‘Ik ben verslaafd aan filmmaken’.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsAppFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren