Cornelius Haga Lyceum

Onderwijsminister Arie Slob heeft besloten om de financiering van het islamitische Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam per 1 december te stoppen. Het schoolbestuur heeft haar taken niet op tijd overgedragen aan een nieuwe bestuurder, terwijl dat wel moest van de minister. Lees meer

Bron: Unsplash

Seksuele voorlichting moet gaan over meer dan alleen voortplanting, vinden veel scholieren. Ook vinden ze dat deze lessen in de bovenbouw gegeven moeten worden.

Calvijn College

Vandaag verscheen een kritisch rapport van de onderwijsinspectie over het Calvijn College in Amsterdam. De vmbo-school kwam eerder dit jaar in het nieuws toen bleek dat veel examenkandidaten toetsen moest inhalen, omdat een deel van de examens niet was afgenomen.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Beeld Misfit 2
3.5
Film

Na het succes van de eerste Misfit-film is er nu een vervolg. Ondanks over de top- personages en cliché verhaallijnen is dit tweede deel verrassend grappig.

Blog

De lessen zijn begonnen, de boeken gekaft en de eerste cijfers druppelen Magister in. Af en toe, op momenten dat het weekend nog eeuwen ver weg lijkt, sta ik mezelf toe om terug te denken aan die heerlijke zomervakantie.

Lees meer

school