Blog

Na uren werk ben je dan éindelijk klaar met het schoolproject. Of toch niet… er moeten nog afbeeldingen bij. Je kopieert de eerste de beste foto van Wikipedia en plakt het onder de tekst. Klaar, toch? Mis! Met dit stappenplan maak jij je werkstuk eenvoudig en snel nóg mooier.

Lees meer
Lerarentekort

Het niveau van leerlingen in de brugklas is lager dan vroeger. Dat zegt Paul Rosenmöller, voorzitter van de VO-raad, een vereniging voor middelbare scholen. Volgens hem komt dat door het lerarentekort op basisscholen.

maw frustratie blog
Blog

Het is drie uur ‘s middags en het lokaal maatschappijwetenschappen is warm en droog. Klasgenoten kijken een serie die ik niet ken: iets met een moord die opgelost moet worden. Laptops staan op de laagste helderheid zodat de lerares het niet kan zien, alt-tab in de aanslag.

NEEM EEN ABONNEMENT OP 7DAYS

7Days is de weekkrant voor jongeren. Iedere vrijdag staat–ie vol nieuws, achtergrondverhalen, games, muziek en meer. Kom verder met 7Days!

Word lid!

Blog

Ken je dat: je kent alle stof perfect, maar de toets gaat rampzalig of - nog erger - je dénkt dat de toets heel goed ging, maar uiteindelijk blijk je een onvoldoende te hebben. Proefwerken maken is een ware kunst. Deze toetstips ben ik door vallen en opstaan (vooral veel vallen), te weten ben gekomen.

Lees meer
Beeld: Unsplash

Steeds vaker worden jongeren met een beperking te vroeg van school gestuurd. Op hun zestiende of achttiende moeten ze van school, terwijl ze recht hebben op onderwijs tot hun twintigste. Dat blijkt uit een onderzoek van Reporter RadioLees meer

school