wachten op uitslag eindexamen
Schoolblog

De 7 fases van het wachten op de examen-uitslag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Hoera, eindelijk klaar met die vermaledijde rot-examens! Maar denk maar niet dat je nu in alle rust op de uitslag kunt wachten. Deze drie weken zijn een rollercoaster van emoties en angsten. Hoeveel van deze fases heb jij al moeten doorstaan?

1. De 'YEAH-NOOIT-MEER-NAAR-SCHOOL'-fase

Deze begint zodra je de examenzaal uitloopt. Eindelijk klaar! Nooit. Meer. Examens! Nooit. Meer. School! Zeeën van vrije tijd! Het echte leven begint! Boeken in de fik! Schriften in de kliko! Party, party, party! 


2. De 'Kak-dat-stomme-nakijken-ook'-fase
Niet lang na de examens slaat de twijfel toe. Eerder was je nog zó vastbesloten je antwoorden wel of juist niet na te kijken op internet. Maar heb je daar wel goed aan gedaan? Heb je het wel goed nagekeken? Jezelf niet hartstikke rijk gerekend? Alles wel goed onthouden? Of voor wie nog niks heeft nagekeken: moet je dat niet alsnog doen? Help! 


3. De 'Gadver-ik-verveel-me-kapot'-fase
Dik een week na de examens ben je wel genoeg uitgeslapen, zijn alle klaar-met-school-feestjes voorbij en duren de dagen ineens wel erg lang. Jammer dat niet al je vrienden nu vrij hebben. Misschien had je toch een (langere) examenreis moeten boeken. Wie heeft in hemelsnaam bedacht dat er 24 uur in een dag moeten zitten? Vier-en-twintig! Tijd voor actie. 


4. De 'Damn-vrij-hebben-is-vermoeiend'-fase
Gevolg: je hebt het drukker dan ooit. Om een burn-out van te krijgen. Zo veel vrienden om te spreken, oma's te knuffelen, geld om te verdienen en weer uit te geven, hardlooprondjes te rennen... Om doodmoe van te worden. Eigenlijk was zo'n rustige examenperiode met één focus zo slecht nog niet.


5. De 'Boehoehoe-ik-ga-die-rotschool-nog-missen'-fase
Je roept het al maanden, maar ineens dringt het echt tot je door. Je hoeft nooit meer naar school! Nooit meer met je vrienden chillen in de pauze. Nooit meer die megagoeie kaastosti's weghappen. Nooit meer geiten met de conciërge. Nooit meer dat wijf van Duits belachelijk maken. Nooit meer bruggers pesten. Slik. Kan je niet nog héél even terug? 


6. De 'Oh-mijn-god-hoe-overleef-ik-dat-telefoontje-straks'-fase
En dan zit je ook nog eens in de rats over Het Telefoontje Van Je Leven. Over de inhoud ervan durf je allang niet meer na te denken. Wel over de omstandigheden. Wie gaat je bellen? Je lieve mentor, of die volledig onverstaanbare miep van de administratie? Wat als ze pas bellen als je batterij leeg is? Als je de uitslag verkeert verstaat? Heb je je laatste telefoonrekening wel betaald? Is het niet slimmer om nog gauw een nieuwe telefoon te kopen zodat-ie het zeker weten doet op het moment suprème? HELP! KUNNEN DIE GASTEN NIET GEWOON EEN APPJE STUREN? 


7. De Niet-meer-voor-rede-vatbaar-fase
AAAAH!! OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG OMG! JE BENT GESLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAGD!!!!

GIF'jes via GIPHY

Herkenbaar dit? Dan heb jij de 7 fases van het maken van een eindexamen vast ook meegemaakt. 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren