'Scholieren verplicht naar Rijksmuseum en Tweede Kamer'

'Alle scholieren verplicht naar Rijksmuseum'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Iedereen moet tijdens zijn schooltijd minimaal één keer het Rijksmuseum in Amsterdam bezoeken. Dat zou een van de plannen van het nieuwe kabinet zijn. Ook een bezoekje aan de Tweede Kamer in Den Haag moet verplichte kost worden.

De vier partijen die samen het nieuwe kabinet gaan vormen, VVD, CDA, D66 en ChristenUnie, willen deze plannen gaan uitvoeren. Dat meldt De Telegraaf. Het nieuwe kabinet vindt het belangrijk dat leerlingen meer te weten komen over de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Dit soort schooluitjes moeten daarbij helpen.

Veel scholen organiseren al tripjes naar het Rijksmuseum of de Tweede Kamer, maar als het aan het nieuwe kabinet ligt wordt dat straks verplicht. 

'Scholieren verplicht naar Rijksmuseum en Tweede Kamer'

Staand Wilhelmus zingen

Een tijd geleden lekte al uit dat de vier partijen mogelijk verplichte lessen op school willen over het Nederlandse volkslied, het Wilhelmus. Staand, want zo hoor je het te zingen. Dat is een grote wens van CDA-leider Sybrand Buma, die zo jongeren 'normen en waarden' hoopt bij te brengen. Het kabinet wil mogelijk ook alle jongeren die achttien jaar worden een boekje cadeau doen over de vaderlandse geschiedenis. Van harte!

Na maanden onderhandelen lijkt het einde van de formatie nu in zicht. Het derde kabinet van VVD-leider Mark Rutte hoopt zich binnenkort op het bordes te kunnen presenteren bij paleis Huis ten Bosch.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens YouTubers leiden jongeren virtueel rond in het Rijksmuseum of Verplichte les over online gedrag op Engelse scholen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten