fraude tentamens

Docenten hielpen leerlingen frauderen met tentamens

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Hulp krijgen van je leraar voor en tijdens je tentamens? Dat gebeurde leerlingen van de opleiding Logistiek, van de mbo-instelling Zadkine in Rotterdam. Docenten zouden leerlingen hebben geholpen om tentamens te halen.

De leerlingen spijbelden regelmatig maar mochten tóch examen doen van hun docenten. Niet alleen namen de leerkrachten daarover zelf contact op, daarnaast gaven ze de leerlingen ook de vragen en antwoorden van hun examens. 

Inlichten

Er zou al ruim een jaar sprake zijn van dit soort activiteiten. Andere docenten hebben het gemeld bij hun directie. Die heeft op haar beurt weer de Onderwijsinspectie ingelicht over de situatie. Dat heeft ertoe geleid dat er drie betrokken personen zijn geschorst: een teamleider en twee docenten. Dat meldt Nu.nl

Betrokkenheid

De betrokken docenten hebben volgens Luc Verburgh, voorzitter van de Raad van Bestuur van Zadkine, verklaard dat ze handelden uit betrokkenheid met de leerlingen. Verburgh zegt daarover: 'Hoeveel passie je ook hebt om leerlingen te helpen, dit is een doodzonde.' Zo laat NOS weten. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op 7Days!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren