examenfraude india

'Domme slimmeriken' moeten opnieuw examen doen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Veertien schijnbaar superslimme scholieren uit het Indiase Bihar moeten opnieuw examen doen. Ze hadden hun examens heel goed gemaakt, maar in een televisieprogramma gaven ze ineens heel domme antwoorden. Daardoor wordt aan hun resultaten getwijfeld. Hebben ze soms gefraudeerd? 

Twee van de veertien leerlingen werden geïnterviewd door een lokale televisiezender. Ze kregen -vrij makkelijke- vragen over vakken waarin ze heel goed zouden zijn. Maar de zeventienjarige Ruby Rai vertelde de zender dat politieke wetenschap over koken gaat. En de beste scheikundeleerling wist niet dat de chemische formule van water H2O is. 

Nog een test
Verdacht, vindt het hoofd van de schoolinspectie in Bihar. En dus krijgen de twee leerlingen samen met twaalf andere uitblinkers nog een schriftelijke en mondelinge test.    

Fraude
Het is in India belangrijk om hoge cijfers op het eindexamen te halen, omdat je echt niet zomaar wordt toegelaten aan een universiteit. Elk jaar worden er weer fraudepogingen gewaagd tijdens de examens. In 2015 probeerden duizenden ouders tegen de gevel van een school te klimmen om hun kinderen de juiste antwoorden door te spelen (foto).

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten