School en leerlingen Heerlen bedreigd na zelfmoord gepeste Tharukshan

Limburgse school beveiligd na zelfdoding scholier

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Op het Grotius College in Heerlen overheerst verdriet. De vijftienjarige scholier Tharukshan pleegde eind vorige week zelfmoord. Omdat hij heftig werd gepest, zegt zijn familie. De school wordt extra beveiligd nadat leraren en leerlingen zijn bedreigd. Hadden zij de jongen kunnen helpen?

Tharuksan was alle pesterijen zat en wilde na de kerstvakantie niet meer naar school. Dat liet zijn familie begin deze week weten aan regionale media. Afgelopen weekend maakte de jongen een einde aan zijn leven. 

Uitgescholden op internet

De school is enorm bedroefd om het overlijden van de vijftienjarige scholier. Begin december kwamen de pesterijen al aan het licht. Zo zou de jongen op social media uitgescholden zijn en plaatsten medescholieren foto's onder zijn naam. Volgens persbureau ANP trokken de school en de gemeente meteen aan de bel om Tharukshan hulp te bieden. Dat blijkt nu niet genoeg te zijn geweest. De school vermoedt ook dat de zelfmoord niet alleen het gevolg is van pesten, maar dat er meer aan de hand was.

Grotius College in Heerlen

Haatpagina

Het nieuws zorgde niet alleen voor verdriet, maar ook voor woede. In het condoleanceregister wordt de school verweten te weinig hebben gedaan. Op Facebook verscheen korte tijd zelfs een 'haatpagina', waarin vier leerlingen van het Grotius College als 'doodpesters' werden aangewezen. 

In een persconferentie liet de school woensdag weten aangifte te gaan doen van de bedreigingen. Voor de zekerheid zijn er zelfs beveiligers ingehuurd, laat de politie Limburg weten. Een ook agenten houden voorlopig een extra oogje in het zeil. De school en de gemeente gaan de zelfdoding van Tharukshan onderzoeken. Daarbij zullen ze ook de hand in eigen boezem steken, belooft de school: ze gaan kijken of ze nog meer hadden kunnen doen om de pesterijen te stoppen.

Ben je geschrokken van het nieuws en heb je vragen of zelfdoding? Op 113online.nl kun je met experts in contact komen en chatten.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten