Nederlandse scholieren aangehouden door anti-terreureenheid

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Drie scholieren van het Bonhoeffer College in Enschede hebben vorige week de schrik van hun leven gehad. Tijdens een schoolreis in Berlijn werden ze aangehouden door een anti-terreureenheid van de Duitse politie.

De scholieren waren op de verkeerde plek, op het verkeerde moment. Ze gingen na het eten in het hotel nog even de straat op, toen ze opeens oog in oog stonden met zwaarbewapende agenten. Die waren net bezig met het oppakken van een terreurverdachte.

De scholieren werden aangehouden en gecontroleerd, maar al snel had de politie door de ze niks met terreur te maken hadden. Ze mochten na de controle gaan en hebben niet vast gezeten.

Wilde verhalen

Toch zijn ze flink geschrokken van het voorval en van de reacties achteraf. Na hun schoolreis deden opeens de wildste verhalen de rondte. Er werd beweerd dat de jongen echt waren opgepakt en vast hadden gezeten. Dat is niet het geval, benadrukt de schooldirecteur tegenover het Algemeen Dagblad.

Uitleg

De politie pakte een paar uur later wel een verdachte op, een 27-jarige man uit Bahrein. Ook zijn ze nog langsgekomen in het hotel om de situatie uit te leggen aan de scholieren. Zwaarbewapende politie is nodig om Berlijn veilig te houden, kregen zij te horen.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor jongeren interessant zijn? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten