scholieren lawine Lyon

Niet alle scholieren wilden dodelijke piste op

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Melle
Derksen

De Franse sportleraar die woensdag met tien brugklasleerlingen onder een lawine kwam, is gearresteerd. Twee van de scholieren en één Oekraïnse toerist zijn door de lawine overleden. En dat terwijl medeleerlingen en -leraren die gevaarlijke piste niet eens op wilden.

De sportleraar, die zelf ook zwaargewond raakte, is in het ziekenhuis ondervraagd door de politie. Hij wordt verdacht van dood door schuld. De leerlingen hoorden bij een groep van 29 leerlingen en drie leraren van een lyceum uit Lyon. Ze waren in het kader van sportlessen aan het skiën.

De sportleraar en tien leerlingen, allen ervaren skiërs, hadden de avond voor het ongeluk al plannen gemaakt voor de gevaarlijke skitrip. Dat zegt een woordvoerder van de Franse Justitie. De andere twee leraren waren het er niet mee eens. Zij zijn met de overige leerlingen in het hotel gebleven. 

scholieren lawine skireis lyon

Zoekactie
Het ongeluk gebeurde woensdagmiddag bij Les Deux Alpes, bij de stad Grenoble. De schoolgroep ging op een afgesloten stuk zwarte piste, de Bellecombe, waar ook andere skiërs bezig waren. Vlak daarna rolde een grote lawine op de skiërs af.

Er werd een helikopter met een speciale warmtecamera naar het gebied gestuurd. Reddingswerkers en speurhonden hebben diezelfde avond nog alle vermisten onder de sneeuw vandaan gehaald. 

Steun
De Franse minister van Onderwijs is naar de plek van het drama en de school in Lyon geweest om haar steun te betuigen. Ook president Hollande liet weten mee te leven met de school en de slachtoffers.

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten