Scholieren gesnapt na aanpassen eigen cijfers

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte
Goldhoorn

Drie scholieren van het Hyperion Lyceum in Amsterdam hebben ingebroken in het computersysteem van hun school en hun cijfers aangepast. Een dader is van school gestuurd. Zijn medeplichtigen zijn tijdelijk geschorst.

Natuurlijk heb je liever een 7 voor een proefwerk dan een 4. Maar wat doe je om een voldoende te halen: extra hard leren, spieken bij je buurvrouw, of achteraf inbreken op de computer van een docent en je cijfer stiekem aanpassen?

Keylogger voor wachtwoorden

Drie leerlingen uit de vierde klas van het Hyperion Lyceum, een school voor VWO+, deden dat laatste. Ze stopten een keylogger in de computer van een docent, vertelt een woordvoerder aan Het Parool. Deze USB-stick registreerde daarna alles wat er op het toetsenbord werd aangeslagen. Zo werden ook wachtwoorden opgeslagen.

Bekentenis

Daarmee konden de jongens inloggen in het systeem en hun cijfers aanpassen. Maar een docent merkte de keylogger op en de school ging op onderzoek uit. Zeven leerlingen hadden verdachte cijfers in het systeem. Na gesprekken met deze scholieren bleken alleen deze drie schuldig. Ze hebben alle drie bekend.

Geschorst

De jongen die de keylogger had gekocht, is van school gestuurd. Hij stond er al slecht voor en deze actie bracht daar geen verbetering in. Zijn bondgenoten deden volgens de woordvoerder alleen mee omdat ze het ‘spannend’ vonden. Zij zijn tijdelijk geschorst. De school heeft alle computers inmiddels beter beveiligd.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens 7 gênante momenten van een diploma-uitreiking of de 50 irritantste opmerkingen van leraren

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, SnapchatFacebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten