Verplichte les over online gedrag op Engelse scholen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger
Woudstra

Online pesten, bang zijn om iets te missen op social media of jezelf niet goed genoeg vinden door alles wat je online tegenkomt. Engelse middelbare scholieren gaan verplicht les krijgen over online gedrag. Dat maakte het ministerie van gezondheid in Engeland deze week bekend.

De lessen zullen gaan over verschillende dingen waar jongeren online tegen aan lopen. Hoe om te gaan met online pesten bijvoorbeeld. Ook de invloed van social media op het zelfbeeld komen aan bod. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat één op de drie Engelse jongeren niet tevreden was met zijn of haar lichaam.

Help, ik mis iets!

Leraren zullen ook fear of missing out behandelen, oftewel: het gevoel dat je constant op Snapchat, Instagram of WhatsApp moet zitten omdat je anders iets mist. De lessen moeten helpen om leerlingen minder druk te laten voelen over dat soort zaken.

Naast seksuele voorlichting

Het plan werd woensdag aangekondigd tijdens een conferentie van Public Health England, een onderdeel van het Engelse ministere van gezondheid. De lessen moeten onderdeel worden van PSHE, een soort mix tussen maatschappijleer en gezondheidszorg. In die lessen worden nu al zaken als burgerschap, persoonlijke hygiëne en seksuele voorlichting besproken.

Meer sociale druk

Volgens Public Health England hebben jongeren van nu met veel meer sociale druk te maken dan vroeger. Daardoor hebben ze eerder en vaker last van psychische problemen. De lessen moeten helpen met het voorkomen daarvan.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens Online challenges: doen of dom? of Wat als jouw naaktfoto op internet staat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Volg ons via WhatsApp, Snapchat, Facebook of Instagram. Of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren