Deze foto is niet op de Penrice Academy gemaakt
Schoolnieuws

'Veilig' plassen zonder deur

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Govrien Oldenburger
Govrien
Oldenburger

Op de school Penrice Academy in het Britse St. Austell plassen jongens sinds kort met de wc-deur open. Of preciezer gezegd: zonder wc-deuren, want die zijn weggehaald. Een experiment van de rector 'om jongeren een veiliger gevoel te geven'. Veilig? Wat dacht je van onveilig, klagen ouders. 

Consternatie op de Penrice Academy. Sinds de wc-deuren zijn weggehaald, durven sommige jongens hun blaas niet meer te legen. Dat zegt een aantal ouders tenminste tegen de Britse krant Mirror.

Hun zoons zouden bang zijn dat anderen naar binnen gluren, maar ook meisjes zouden erop achteruit gaan. ‘Die moeten ineens hun ogen afwenden als ze langslopen.’ 

Proef
De rector van de school reageert met een bericht op Facebook. ‘De wc-faciliteiten zijn onacceptabel voor een grote succesvolle school als de onze, schrijft hij. 'Veel scholen hebben al gemengde toiletten of gebruiken een open ingang zodat leerlingen zich veilig voelen in de ruimte.' Waarom leerlingen zich niet veilig zouden voelen bij de wc's, laat hij achterwege.

'In overleg met Penrice-scholieren heb ik besloten de buitendeuren te verwijderen voor een proefperiode. Dit kwam door kleine vernielingen, maar nog belangrijker doordat scholieren het ongemakkelijk vinden om de toiletten in te gaan.' Volgens iemand die reageert in de Cornish Guardian trokken leerlingen de wc-potten uit de vloer en werd er graffiti gespoten en is dat gestopt sinds de deuren zijn verdwenen. 

Goede reacties
Volgens de rector zijn de reacties over het algemeen goed en is het gevoel van veiligheid niet in het geding. Over een tijd beslist de rector of de deuren voorgoed worden uitgezwaaid. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor jongeren interessant is? Meld je aan voor onze gratis WhatsApp-dienst, download onze gratis app of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren