Schooltips

De beste docenten van YouTube

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Menno
Woudt

Heb je niet opgelet in de les, of ging de uitleg van je leraar je veel te snel? Op YouTube vind je naast kattenfilmpjes ook veel nuttige uitlegvideo's. Daar kun je de docent gewoon op pauze zetten wanneer je wilt! Wij zetten beste YouTube-docenten voor je op een rijtje.

Nederlands
Grammatica, spelling, debatteren en schrijven: Arnoud Kuijpers uit Nijmegen geeft je in zijn video's geweldige tips. Wie het nog ingewikkelder wil, kan terecht bij de Digitale Docent

Het Kofschip (ontmaskerd)

Aardrijkskunde
Voor alles over topografie kun je terecht op het kanaal van Wouter Bruys. De Eindhovense 'juf Kok' heeft juist heel veel theorievideo's gemaakt, vooral voor vmbo-leerlingen.

Geschiedenis
Wil je iets weten van een bepaald tijdvak? Bekijk dan de video's van Joost van Oort. Deze leraar uit Eindhoven behandelt de hele geschiedenis. Zijn collega Jelmer Evers behandelt vooral eindexamenonderwerpen.

5. De Europese expansie

Maatschappijleer
Wie huiswerk voor maatschappijleer heeft, moet bij Stefan van der Weide zijn. Deze docent uit Meppel legt alles uit over de rechtstaat, politiek en media.

Politieke stromingen - MA2 Politiek KGT H4

Scheikunde
Hij maakte al meer dan tweehonderd video's: scheikundeleraar Sieger Kooij uit Amsterdam. Zijn video's zijn vooral voor vwo-leerlingen bedoeld.

Natuurkunde
Met grappige, heldere video's weet leraar Rob van Bakel allerlei onderwerpen uit te leggen. Voor ingewikkeldere materie kun je terecht op het kanaal van docent Pieter Palsma uit Groningen. 

Elektriciteit opwekken

Economie
Je bent gewaarschuwd: de video's van Thomas Kaptein (alias DocentEco) zijn van een hoog niveau. Dat geldt ook voor Frank Bosma, die vooral eindexamenvragen bespreekt.

Biologie
Virussen, eiwitten, geslachtsorganen: Pascal van de Nieuwegiessen vertelt je er alles over op zijn kanaal. Ook Mattijs Leeffers heeft handige video's over biologie.

Bloedgroepen

Ga je bijna naar de brugklas? Onze pagina Sevendays.nl/brugklas staat bomvol slimme tips, interessant brugklasnieuws en grappige blogs die je klaarstomen voor de middelbare school. En misschien heb je ook wel iets aan onze speciale krant Brugklas voor Beginners

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reageren

Gerelateerde Berichten